Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις αλλά η Ελλάδα

Η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις αλλά η Ελλάδα (δηλαδή η κυβέρνησή της) την απέρριψε
14 Μαΐου, 2010 — VatopaidiFriend


ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας την είδηση που πέρασε στα πολύ «ψιλά» των ειδήσεων στις 20 Μαρτίου: η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις, όχι δάνειο και από εκεί και πέρα δάνειο οιουδήποτε ύψους με σταθερό επιτόκιο 4,5%, το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και βεβαίως δεν δέχτηκε.

Η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και δεν δέχτηκε…. !!!!
Δεν ενέκρινε ο SOROS την λύση αυτή , γιατί ΔΕΝ θα κερδοσκοπούσε, οπότε ΔΕΝ έγινε! ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!
Από το Καστελλόριζο (για αυτό μας “λυπήθηκαν” όλοι, διαβάστε εδώ) απεφάσισε ο πρωθυπουργός να στρέψει κατά των Ελλήνων το πιστόλι που είχε και να ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του να καταφύγει σε Ευρώπη και Αμερική για δανεισμό, μέσω του περίφημου μηχανισμού στήριξης. Είπε ότι η κυβέρνησή του αποκατέστησε το κύρος της χώρας μας και στην συνέχεια αυτοαναιρούμενος ομολόγησε ότι οι αγορές δεν μας εμπιστεύθηκαν, διατηρώντας τα επιτόκια δανεισμού σε….

υψηλά ποσοστά. Υπερηφανεύτηκε ότι χάρη σ΄ αυτόν η Ευρώπη απέκτησε τον μηχανισμό στήριξης, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για την περιπέτεια στην οποία τους ενέπλεξε. Μίλησε επίσης για «Οδύσσεια» της χώρας, την Ιθάκη της και χαρτογραφημένα νερά για την πλεύση της. Οι πρώτοι ύφαλοι όμως ήδη παρουσιάστηκαν. Η κ. Μέρκελ και η Deutsche Bank άρχισαν τα ναι μέν αλλά, ο δε Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, έκανε μια «περίεργη» δήλωση την οποία παραθέτω αυτούσια στα αγγλικά, προς άρσιν πάσης ερμηνευτικής παρεξηγήσεως: The United States, which has a veto over IMF decisions, supported Greece’s decision to ask for the activation of the aid package, the White House said. (Reuters). Έτσι δυστυχώς για τον τόπο μας, επιβεβαιώνεται πλήρως το πρώτο σκέλος ( προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.), των όσων η ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ είχε γράψει στις 27 Φεβρουαρίου: [Έχω την αίσθηση ότι θα «προτιμήσει» τα δολλάρια με χαμηλότερο επιτόκιο από τα ευρώ, αλλά το αντάλλαγμα θα είναι εθνικώς βαρύ. Ίσως λοιπόν δεν είναι τυχαία η επαναλαμβανομένη δήλωση του κ. Παπανδρέου περί μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας. Μέχρι τότε θα δεχόμαστε καταιγισμό παραπληροφόρησης από τα Μ.Μ.Ε. περί σεισμών, λιμών, λοιμών και καταποντισμών, αν καταστεί εμφανής η πρόθεση της Ελλάδας να «ψωνίσει» δάνεια από την αμερικανική αγορά. Αν πάλι ο κ. Παπανδρέου στραφεί προς τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, οι Αμερικανοί θα πιέσουν με τις γνωστές και αγαπημένες τους μεθόδους]. Ευχόμαστε να μην επαληθευτούμε ως προς το δεύτερο σκέλος που αφορά τα εθνικά θέματα. Σε κάθε περίπτωση ας κρατάμε μικρό καλάθι ως προς τις προσδοκίες μας από την Ευρώπη, διότι αφ’ ενός δεν είναι δεδομένη η εύρυθμη και κυρίως η ταχεία λειτουργία του «μηχανισμού», αφ’ ετέρου η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες δεν φλέγονται από την επιθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα. Σε ότι αφορά την προθυμία της Γαλλίας να μας συνδράμει με 3,9 δις €, οφείλεται στην προσδοκία κέρδους 3,5% από τις διαφορές των επιτοκίων δανεισμού (5% για την Ελλάδα, 1,5% για την Γαλλία). Ατυχώς για την Ελλάδα, τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την οικονομία της, κυρίως από το 2000 μέχρι και σήμερα, είχαν μοναδικό γνώμονα το πολιτικό-κομματικό-προσωπικό όφελος και όχι την ευημερία του τόπου. Αυτή είναι η μοναδική και πικρή αλήθεια που επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα. Υπάρχει όμως και μία ακόμη αλήθεια. Ότι όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ ημών, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Όχι τόσο για την οικονομία, όσο για τις επιλογές των κυβερνητών μας.

5 σχόλια:

 1. ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!! ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 45% ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ....)
  ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!
  ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΟΘΕΥΣΗΣ, (ΔΙΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ "ΣΚΟΤΕΙΝΙΚΟΙ"), ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΥΘΜΕΝΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.youtube.com/watch?v=ZliJC8wmrYI

  ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...
  Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΝΩΣΤΗ.
  ΠΡΟΒΛΗΜΑ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-ΛΥΣΗ...
  ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ...ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ...
  ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ...
  ΜΗ ΦΟΒΟΥ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΕΥΕ...
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πονώ όταν βλέπω τις συνέπειες των επιλογών μας, και την διχόνοια να έχει ριζώσει στους οίκους μας. Κάθε μέρα βγαίνουν κραυγές μέσα από τις γειτονιές, ανθρώπων σε απόγνωση, μέσα από καρδιές που πάγωσαν απο την ζωή χωρίς ιδανικά, χωρίς θεό.

  aktinidios
  Δεν είναι ώρα για ανάθεμα...είναι ώρα για Μετάνοια! Είμαστε μονάδες (κύτταρα) ενός συνόλου αλλά έχουμε βάλει 2 μαέστρους στην καρδιά και έχουμε αριθμείες. Η Σύγχρονη Ιατρική βρίσκει τον δεύτερο Μαέστρο και τον καυτηριάζει.

  PISTOS788
  Ο λόγος σου με "πληρώνει"
  Εν χριστό Αδερφέ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΤΙ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ....!!
  ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ, ΕΓΩ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ "ΑΝΑΘΕΜΑ", ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ, ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ "ΜΕΤΑΝΟΙΑ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. aktinidios
  Μας ενώνει η προσπάθεια της ανάδειξης της αλήθειας. Είναι κοινός σκοπός και ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο.
  Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να συμφωνούμε στον τρόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή