Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Εντρόμου διανοίας

AΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...
Μία πιθανή συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα πρέπει να θεωρείται «ταμπού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, υιοθετώντας την αντίστοιχη θέση του γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού...
Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ. Ο κ. Ρέσλερ «εξέφρασε με δικά του λόγια τους στόχους του συνόλου της γερμανικής κυβέρνησης»

Ο πρωθυπουργός μας, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας μας, είπε:

Δεν έχω δει CDS, δεν ήξερα τι είναι τα CDS….

Η Μαμά σου, Το ξέρει;

Τίποτε, δεν ανακουφίζει τον μαζάνθρωπο, όσο η μετριότης των πολιτικών και πνευματικών ηγετών του.

Στέλιος Ράμφος

Η ζωή τούτη δεν είναι αποκύημα εντρόμου διανοίας, αλλά γεγονός χειροπιαστό: θα ήταν αδιανόητο να θυσιάζομαι για τον δικό μου ή τον άγνωστο συνάνθρωπο, να πεθαίνω για ένα ιδανικό, εάν δεν ενεργούσε μέσα μου κάτι ανώτερο και ισχυρότερο από το ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως, όπως αδιανόητη θα ήταν η ανθρώπινη ιστορία και εξέλιξη. Κι αυτό το κάτι, για το οποίο δίνω το πεπερασμένο εγώ μου, δεν μπορεί παρά να είναι πνεύμα αιώνιο και άφθαρτο, διότι εν εναντία περιπτώσει η αυτοθυσία θα ήταν αυτοκτονία, η δε πνευματική ελευθερία εξορκιστέα.

“ΜΕΛΕΤΗ ΘΑΝΑΤΟΥ” Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ


3 σχόλια:

  1. «Εκεί οπούφκιαχνα τις θέσες εις τους Μύλους (Κοντά στο Ναύπλιο) ήρθε ο Ντερνυς (Derigny Anri Gautier, Γάλλος ναύαρχος) να με ιδή. Μου λέγει. ‘Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσεις είναι αδύνατες. Τι πόλεμον θα κάνετε με τον Μπραϊμη αυτού;’ – Του λέγω, είναι αδύνατες οι θέσεις κι’ εμείς, όμως είναι δυνατός ο θεός όπου μας προστατεύει. Και θα δείξωμεν την τύχη μας σ’ αυτές τις θέσεις τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραϊμη, παρηγοριόμαστε μ’ ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν»

    ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ “ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ”

    ΟΜΟΡΦΑ ΜΠΡΑΔΕΡ ΜΟΥ,ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ Κύριε θα Αναστήσεις του Πεθαμένους Έλληνες!
    Καλό βράδυ Αδερφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Θάρθουν δυο χρονιές η μια πίσω από την άλλη που τα ξεροπάλουκα του Μάρτη θα μείνουν στη θέση τους και το γιόμα του φεγγαριού θα κάνει τους παπικούς να γιορτάσουν το Πάσχα αντάμα με το δικό μας. Γράψτε το για να το βάλουν σημάδι τα τρισεγγόνια σας και να ξεύρουν πότε σιμώνουν τούτα που σας λέγω» .

    Η προφητεία είναι άγνωστη στους πολλούς αλλά ξεκάθαρη στην ερμηνεία της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή