Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Να σκοπός μιας ζωής! -Δίδαξέ με έλληνα - teach me to dance


Χωρίς το κλασσικό ελληνικό πνεύμα δεν θα υπήρχε ούτε Ευρώπη ούτε Ελλάδα σημερινή.

Χωρίς μια τέτοια πίστη κάθε ενότητα ευρωπαϊκή είναι καταδικασμένη να αποτύχει, ακριβώς όπως κάθε έθνος και κάθε λαός που δεν έχει μια τέτοια πίστη για τον εαυτό του αργά η γρήγορα θα πεθάνει.



because some things are just Greek and no one can change that
«Θέλω να είμαι ωραίο δείγμα ανθρώπου Έλληνος. Να σκοπός μιας ζωής! Δουλεύοντας για τον Ελληνισμό, δουλεύω για τον εαυτό μου. Θέλω να ξοδέψω την ψυχή μου μέσα στο έθνος μου, σε μια αλληλεγγύη με τους ομοφύλους μου». Ίων Δραγούμης

6 σχόλια:

  1. Έχετε γειά όλοι και τυραννίαν να μην αφήσετε να φωλιάση εις την
    πατρίδα, να μην ντροπιάσετε τόσα αίματα που χύθηκαν.

    1843 Σεπτεμβρίου 2 μεσάνυχτα ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜΕΣ ΠΟΚ'ΗΜΕΣ ΑΛΚΙΜΟΙ ΝΕΑΝΙΑΙ.

    ΑΜΕΣ ΔΕ Γ'ΕΙΜΕΣ,ΑΙ ΔΕ ΛΗΣ ΠΕΙΡΑΝ ΛΑΒΕ.

    ΑΜΕΣ ΔΕ Γ'ΕΣΣΟΜΕΘΑ ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΡΟΝΕΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΡΩΜΑΛΕΟΙ ΝΕΑΝΙΕΣ-ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ-

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ-ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ-

    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ-ΟΙ ΝΕΑΝΙΕΣ-

    ΣΤΙΧΟΙ ΑΠΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ,ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ....

    ΤΟΓΙΟ;

    ΚΑΛΟ ΜΠΡΑΔΕΡ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είμαστε Ζωντανοί, είμαστε Παρόντες, είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες.

    Πρωτάκουστα πράγματα!!! Έλληνας Βουλευτής, εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό για να τον αντιπροσωπεύει τολμά και δηλώνει ότι είναι χαρούμενος που είμαστε υπό την κατοχή της Τρόικα. Γιατί δεν πάνε επιτέλους σπίτια τους; Τι θέλει ο Βενιζέλος αφού δεν μπορεί να κυβερνήσει; Δεν έχει λεφτά να φάει και για αυτό παραμένει;...
    Ας πάνε όλοι σπίτια τους δεν γουστάρουμε να μας κυβερνάει η Τρόικα, πως το λένε…!!! Τέτοια ξεφτίλα για κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει. Και δεν μιλάμε για χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Μιλάμε για μία χώρα Ευρωπαϊκή, μέλος της Ε.Ε από την δεκαετία του ’80. Τώρα διαπίστωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ότι είμαστε σε “απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό”, ότι έχουμε ” δυσβάστακτο δημόσιο χρέος και ελλειμματικό προϋπολογισμό”. Με παρθενογένεση εμφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ. Ποιος κυβερνούσε 30 χρόνια; Ποιος φταίει; Δεν ξέρουν να μας πουν…;;!!! Γιατί τελικά ο λαός έχει δίκιο. Η Χούντα δεν τελείωσε το ’73. Οι πολιτικοί της χώρας … ‘βίασαν’ τον ελληνικό λαό κλέβοντας όλον τον εθνικό πλούτο. Ξεπούλησαν τα πάντα!! Και τώρα θέλουν να πληρώσουμε εμείς τα κλεμμένα…!! Τέτοια αλητεία, τέτοια ανηθικότητα…! Μας κλέψανε τα λεφτά με το Χρηματιστήριο, με τους Ολυμπιακούς, με την Siemens, με τα εξοπλιστικά προγράμματα, με τα ευρωπαϊκά έργα των ημετέρων… Πλούτισαν όλοι αυτοί οι πουλημένοι. Απέκτησαν σπίτια στην Μύκονο, σκάφη, ακριβά αμάξια, ακριβά χούγια και πολυτελείς συνήθειες. Ας πάει λοιπόν στο περιθώριο αυτός ο πολιτικός κόσμος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σιωπά, υπομένει τον εξευτελισμό της χώρας ωσάν ένας κοινός πολίτης. Ο πρώτος πολίτης της χώρας αντί να βγει μπροστά και να στηρίξει τον λαό, αντί να αντισταθεί στο πρόγραμμα ‘κινεζοποίησης’ της χώρας, απλά υπάρχει… Ας ξαναβγούμε όλοι στους δρόμους, στις πλατείες!! Ο Παπανδρέου είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία υπονόμευσης και ξεπουλήματος της χώρας. Η μεσαία τάξη θα διαλυθεί. Οι πτωχοί θα πεινάσουν ακόμα πιο πολύ. Μόνο οι πλούσιοι θα βγουν κερδισμένοι από το αλισβερίσι με την Τρόικα. Είμαστε ζωντανοί, είμαστε παρόντες, είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες.
    Πηγη-http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_3735.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pistos788
    Όταν τελειώσουν και ξεζουμίσουν τα «υπο-κείμενα», θα στρέψουν την οργή του κόσμου εναντίον τους……. βλέπε «πρωτόκολλα» …… ακόμη και εναντίον Τους!
    «Είτε παίδες Ελλήνων, είτε παίδες βαρβάρων. Και τα δυο δε γίνεται!

    Η μετάνοια θα φέρει ή φέρνει την άνωθεν βοήθεια!

    Ευχαριστώ Αδερφέ μου.... Είναι πολλά τα λεφτά,"END" περισσεύουν εκ του περισσεύματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Οταν οι Έλληνες έμάχοντο εις τον Μαραθώνα έναντίον αυτής τίς πνευματικώς άσυνδέτου μάζης του Πέρσου σατράπου, έμάχοντο ως λαός έχων σαφή έπίγνωσιν του δικαιώματος του προς ελεύθερον πολιτικον βίον. Ή συνείδησις της άνθρωπότητος , ώς προς την εννοιαν του πολίτου, ως Φορέως , οχι μόνον υποχρεώσεων αλλά καί δικαιωμάτων, εις τόν Μαραθώνα έγεννήθη. Ημεις οί άνθρωποι της Δύσεως ευλαβικόν πρέπει πάντοτε νά κλίνομεν γονυ εις τον τόπον αυτόν όπου έθεμελιώθη ή ανθρωπινή αξιοπρέπεια.

    Λ. ΖΙΓΚΦΡΙΝΤ


    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος
    Ο στόχος της ελληνικής εκπαίδευσης στην αρχαιότητα θεωρητικά και πρακτικά ήταν η παραγωγή του καλύτερου δυνατού πολίτη και όχι ο πλουτισμός –σε αντιστροφή προς τη σύγχρονη πραγματικότητα. Αναζητούσε το καλό της κοινότητας και όχι το καλό του ατόμου!
    "..έμάχοντο ως λαός έχων σαφή έπίγνωσιν του δικαιώματος του προς ελεύθερον πολιτικον βίον"
    Καταπληκτικό σχόλιο!!!!!......κλίνομεν γονυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή