Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΑναλογικά θα διανεμηθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Κύπρου σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα δήλωσε ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξακολουθούν να πιστεύουν ότι, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης για την επανένωση της Κύπρου επί τη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού θα πρέπει να μοιραστούν αναλογικά (μπορεί να αποδοθεί και με τον όρο ισοδυνάμως, στην αγγλική γλώσσα χρησιμοποιήθηκε ο όρος equitably) ανάμεσα στις δύο κοινότητες».
πηγή: http://greeknation.blogspot.com/2011/09/12.html

Η κοσμική αντίληψη βέβαια, αντίθετη με τον σταυρό του Χριστού, πρεσβεύει ότι: η αναζήτηση της άνεσης, της καλοζωίας, της ευδαιμονίας, είναι ο μόνος σκοπός αυτής της ζωής, ένας σκοπός που σίγουρα αγιάζει τα μέσα για την ευόδωσή του. Ο Αγιασμός αυτών των μέσων είναι που δυστυχώς οδήγησε στην απανθρωποποίηση πολλών-χριστιανικών μάλιστα-κοινωνιών και στην καλλιέργεια του δόγματος της υπερίσχυσης του δυνατότερου, της αρχής δηλαδή που απο της δημιουργίας και εντεύθεν διέπει τις κοινωνίες των άλογων ζώων.

Ο κόσμος ακόμη και εκείνες τις φοβερές στιγμές, ζητούσε δια του "εκπροσώπου" του-του συσταυρωθέντος ληστού- τεκμήρια της δύναμής του... "εάν είσαι γιός του Θεού, κατέβα απο το σταυρό, σώσε τον εαυτό σου κι εμάς". Η προσάρτηση και η ανύψωση του Χριστού στο σταυρό αποτέλεσε και αποτελεί για πολλούς και τότε και τώρα σημείο αντιλογίας...
Χωρίς το φως της Αναστάσεως είναι αδύνατο να κατανοηθεί αυτό το μυστήριο.
ΠΗΓΗ: Φωνή Κυρίου αριθμ. φυλ. 37

Μεγαλυνάριον

Ως ο Παύλος πάτερ περιελθών, πόλεις και χωρία, ταις καρδίαις των ευσεβών πίστεως την φλόγα, ανήψας της αγίας, και έφλεξας της πλάνης, άπαν ζιζάνιον.

7 σχόλια:

 1. ΗΜΕΙΣ ΔΕ ΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΝ,ΙΟΥΔΑΙΟΙΣ ΜΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΝ,ΕΛΛΗΣΙ ΔΕ ΜΩΡΙΑΝ-Α΄ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΑΡ ΤΗΝ ΚΛΗΣΙΝ ΥΜΩΝ,ΑΔΕΛΦΟΙ,ΟΤΙ ΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΣΟΦΟΙ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ,ΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ,ΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ,
  ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΞΕΛΕΞΑΤΟ Ο ΘΕΟΣ ΙΝΑ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΞΕΛΕΞΑΤΟ Ο ΘΕΟΣ,ΙΝΑ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ,
  ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΕΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΘΕΝΗΜΕΝΑ ΕΞΕΛΕΞΑΤΟ Ο ΘΕΟΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ ΟΝΤΑ,ΙΝΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ''Να καθαρίσει η καρδιά σου από τα τρομερά πάθη. Ο νους από τους κακούς και άχρηστους λογισμούς. Να πλημμυρίσει την ύπαρξη ανιδιοτελή αγάπη. Αγάπη που δεν ζητά για τον εαυτό της. Που σκύβει το κεφάλι στο θέλημα του άλλου. Που δεν καταλαβαίνει προς τα πού να βαδίσει και ζητά να την οδηγήσει ο Σταυρός που στον τύπο του η μόνη αληθινή αγάπη σταυρώνεται για να αναστηθεί.

  Βοηθός μας πάντοτε, υπερασπιστής, φύλακας, αγιασμός και δρόμος να τον διαβαίνουμε αγόγγυστα, ο Σταυρός του Κυρίου μας.

  Αυτός ο μόνος που θα μας οδηγήσει στην πολυπόθητη Ανάσταση!"  Χρόνια καλά και ευλογημένα!!!

  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΙΡΑΣΙΕΣ....

  Συναντήθηκαν κάποτε τρεις επίτροποι εκκλησίας:Ένας καθολικός,ένας Εβραίος κι'ένας Ορθόδοξος. Ρωτά ο Εβραίος τον Καθολικό:
  - Εσείς πώς μοιράζετε τα λεφτά της εκκλησίας;
  Και ο Καθολικός:
  - Α, είναι πολύ εύκολο: Σχεδιάζουμε κάτω στη γη έναν κύκλο, πετάμε το μαγκάλι με τα χρήματα ψηλά και όσα λεφτά πέσουν μέσα στον κύκλο είναι του Θεού και τα υπόλοιπα που θα πέσουν απέξω απ'τον κύκλο είναι δικά μας!
  Έπειτα ρωτά ο Καθολικός τον Εβραίο:
  - Εσείς πώς μοιράζετε τα λεφτά της εκκλησίας;
  Και ο Εβραίος:
  - Απλούστατα! Σχεδιάζουμε κάτω στη γη ένα αστέρι, πετάμε το μαγκάλι με τα χρήματα ψηλά κι'όσα λεφτά πέσουν μέσα στο αστέρι είναι του Θεού και τα υπόλοιπα που θα πέσουν έξω απ'το αστέρι είναι δικά μας!!
  Τέλος, ρωτάνε και τον Ορθόδοξο πώς μοιράζουν κι'αυτοί τα λεφτά της εκκλησίας:
  Και απαντά άνετα ο Ορθόδοξος:
  - Ε, και εμείς κάτι παρόμοιο κάνουμε: Πετάμε το μαγκάλι με τα χρήματα ψηλά κι'όσα πιάσει ο Θεός είναι δικά του, όσα πάλι πέσουν κάτω στη γη είναι δικά μας!!!

  ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ,ΟΜΟΡΦΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «Πυρ ήλθον βαλείν επί την γην, και τί θέλω ει ήδη ανήφθη!»
  (Λουκ. 12, 49)

  («Στη γη ετούτη απάνω να βάλω ήρθα φωτιά, κι αφού άναψε κιόλας τί άλλο θέλω πιά!»)

  Ο Χριστός άναψε φωτιά ευεργετική, καθαρτική και εξυγιαντική, θερμαντική, φωτιστική, θεοποιό.
  Η φωτιά αυτή δεν υπάρχει φόβος ν' αντιμετωπίση ποτέ «ενεργειακή κρίσι». Η πηγή ενεργείας, που την συντηρεί, είνε εξασφαλισμένη για πάντα.
  «ζέων τω πνεύματι»!
  Καλημέρα Αδερφέ μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος
  Ψαλμός ξθ' (69)

  Ὁ Θεός, εἰς τὴν βοήθειάν μου πρόσχες.
  Κύριε, εἰς τὸ βοηθῆσαί μοι σπεῦσον.
  Αἰσχυνθήτωσαν καὶ ἐντραπήτωσαν οἱ ζητοῦντες τὴν ψυχήν μου.
  Ἀποστραφήτωσαν εἰς τὰ ὀπίσω καὶ καταισχυνθήτωσαν οἱ βουλόμενοί μου κακά.
  Ἀποστραφήτωσαν παραυτίκα αἰσχυνόμενοι οἱ λέγοντές μοι· Εὖγε, εὖγε.
  Ἀγαλλιάσθωσαν καὶ εὐφρανθήτωσαν ἐπὶ Σοὶ πάντες οἱ ζητοῦντές Σε, ὁ Θεός καὶ λεγέτωσαν διαπαντός·
  Μεγαλυνθήτω ὁ Κύριος· οἱ ἀγαπῶντες τὸ σωτήριόν Σου.
  Ἐγὼ δὲ πτωχός εἰμι καὶ πένης· ὁ Θεός, βοήθησόν μοι.
  Βοηθός μου καὶ ῥύστης μου εἶ Σύ, Κύριε· μὴ χρονίσῃς.
  Ο Μόνος φιλάνθρωπος
  Καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο George Bush jr επισκέπτεται ένα νηπιαγωγείο και αρχίζει να μιλάει στα παιδάκια για το πόσο μεγάλη είναι η Αμερική, για το πόσο δημοκρατική και σπουδαία χώρα είναι κτλ. Αφού λοιπόν τελειώνει την ομιλία μετά από κάνα μισάωρο, λέει στα παιδάκια να κάνουν ότι ερώτηση θέλουν. Σηκώνει το χέρι του ο μικρός Jack, ο πρόεδρος του χαμογελάει και ο Jack αρχίζει:
  - Έχω 3 ερωτήσεις κ. πρόεδρε: 1. Πώς είναι δυνατόν να είστε πρόεδρος αφού πήρατε λιγότερες ψήφους από τον αντίπαλό σας στις εκλογές; 2. Συμφωνείτε πως η βόμβα στη Χιροσίμα ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική πράξη της ιστορίας; 3. Είναι αλήθεια ότι θέλετε να βομβαρδίσετε το Ιράκ χωρίς καμία απόδειξη μόνο και μόνο για τα πετρέλαια;
  Ο Bush χλωμιάζει, κομπιάζει και πάνω στην ώρα χτυπάει το κουδούνι και βγαίνουν τα παιδιά διάλειμμα. Όταν επιστρέφουν λοιπόν, ο πρόεδρος ξαναλέει στα παιδιά να κάνουν ότι ερώτηση θέλουν. Σηκώνει το χέρι του ο μικρός Danny, ο πρόεδρος του χαμογελάει και ο Danny αρχίζει:
  - Κ. πρόεδρε έχω κάποιες ερωτήσεις:
  1. Γιατί σήμερα το κουδούνι χτύπησε 20 λεπτά νωρίτερα; 2. Πού είναι ο Jack;

  ΑπάντησηΔιαγραφή