Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Προφητικόν



Ο Χριστός ευθέως συνδέει την σωματική αρρώστια με την ύπαρξη της αμαρτίας, διδάσκοντας ότι η αμαρτία είναι μια πραγματικότητα στη ζωή, η άγνοια της οποίας έχει καταστροφικές συνέπειες στο σύνολο της ανθρώπινης ύπαρξης. Κι όμως, οι φορείς του κοσμικού πνεύματος, σήμερα, χαμογελούν όταν η Εκκλησία ομιλεί περί αμαρτίας και την συνδέει με την κακοδαιμονία του σύγχρονου κόσμου. Άλλοτε, όμως, κατηγορούν δριμύτατα την Εκκλησία γιατί δήθεν χρησιμοποιεί ως φόβητρο την αμαρτία για να εξουσιάζει πνευματικά τους ανθρώπους, στερώντας τους το δικαίωμα της ελευθερίας.

Δωρίζεται προς όλους εκείνους που δε χρησιμοποιούν τις αδυναμίες τους, με περισσή θρασύτητα, ως όπλο εναντίον Του, αλλά αγωνίζονται, με ταπείνωση, για την υπέρβαση και την καταστολή τους.

3 σχόλια:

  1. Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν. Λείψανα παλιών άστρων και γωνιές αραχνιασμένες τ' ουρανού σαρώνοντας η καταιγίδα που θα γεννήσει ο νους του ανθρώπου. Και των αρχαίων Κυβερνητών τα έργα πληρώνοντας η Χτίσις, θα φρίξει. Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου. Που πρώτα θα κρατήσει τις αχτίδες του, σημάδι ότι καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ.....

    ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ.....
    ΣΑΙΞΠΗΡ

    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ-ΔΥΝΑΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τας σχέσης και τα μάτια μας
    Ένας ανώριμος λαός ψήφιζε πανηγυρικά για δεκαετίες ανώριμους πολιτικούς. Χρεωκοπία είναι το αποτέλεσμα της σχέσης ανωριμότητας και πονηρίας. Νικήτας Καυκιός

    Καλό βράδυ αδερφέ μου-ευχάριστα απρόβλεπτος στα σχόλιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή