Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ Mr Nobody

Ο άνθρωπος, που περιβάλλεται με το θνητό υλικό σώμα, παρουσιάζεται ως ον ατελές, γιατί κινείται και ζει σε περιορισμένο χρόνο και χώρο. Ως πρότυπο, ως ιδανικό στην απόπειρα, στη διαρκή προσπάθεια τελειοποίησής του έχει τον `Αχρονο και `Αχωρο Δημιουργό του. Πλάστηκε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση, κατά την Αγία Γραφή. Αυτό φανερώνει ότι ο άνθρωπος εν σπέρματι, εν δυνάμει, έχει την ικανότητα της πνευματικής και ηθικής ανόδου. Στην ικανότητα αυτή, στη δυνατότητα της ανέλιξης προς το καλύτερο, βρίσκεται το φως που λάμπει και φωτίζει το δρόμο προς την ευτυχία.

Όσο λοιπόν βρίσκεται καθένας σε ανώτερη βαθμίδα, τόσο και πιο ευτυχής είναι· όσο σε κατώτερη πνευματική και ηθική ανάπτυξη τόσο και πιο δυστυχής.1. Μακάρι να είχα το θάρρος να ζήσω τη ζωή μου όπως ήθελα και όχι όπως μου επέβαλαν

2. Μακάρι να μην εργαζόμουν τόσο σκληρά

3. Μακάρι να είχα το θάρρος να εκφράσω τα συναισθήματά μου

4. Μακάρι να είχα διατηρήσει επαφή με τους φίλους μου

5. Μακάρι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να είναι πιο ευτυχισμένος


Η αναζήτηση της αλήθειας είναι ένα από τα πλέον αναγκαία που ο άνθρωπος βιώνει τη θέληση με την πεποίθηση ότι το όραμα αυτό θα ολοκληρωθεί προς υψηλά ιδανικά για την ζωή του. Η ευτυχία και η χαρά προσφέρονται στην πορεία του μέσα από την δια-παιδαγώγηση του, την ανάπτυξη των παραδόσεων της φυλής του, και του τρόπου σκέψης του.

Αυτά όμως δεν είναι δυνατόν να δοθούν μόνα τους από τους ανθρώπους, αν δεν έχουν και την ενεργό δράση της Φύσης, αφού μέσα απ’ αυτήν θα αντλήσει, μεταξύ των άλλων, την όποια διδασκαλία. Ένα κομμάτι της χαράς που απολαμβάνει απ’ αυτά τα δώρα, είναι και η υγεία.

Οι άνθρωποι την συντηρούν στο διάστημα της ζωής τους, διατηρώντας την μέσα από το σύστημα που μας περιβάλλει και το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από μια ισορροπία, πνευματική και σωματική. Με λίγα λόγια, αυτό που ονομάζουμε υγεία επηρεάζεται από δύο παράγοντες:
Tην υγεία της ψυχής και την υγεία του σώματος.

Tο πρώτο, η υγεία της ψυχής, χορηγείται από το Άγιο Πνεύμα.
Το δεύτερο, η υγεία του σώματος, λαμβάνεται με την καθαρή τροφή. Τα δύο αυτά διαφορετικά «συστατικά» αλληλεπιδρούν με την ωφελιμότητα τους το ένα στο άλλο και συνυπάρχουν.
Δύο λοιπόν υπέροχα δώρα του Θεού.
Και τα δύο αμόλυντα, αυτούσια προσφέρονται ως υπάρχουν.2 σχόλια:

 1. Ό,τι έχεις μέσα σου παιδιάστικο
  σαν θησαυρό να το φυλάξεις
  τους λογισμούς , τους πόθους σου άλλαξε
  μ΄ αυτό ποτέ μην το αλλάξεις .

  Κι΄ όταν χλωμοφυλιάσει η όψη σου
  και στα μαλιά σου πέσουν χιόνια
  μόνο ό,τι φύλαξες παιδιάστικο
  θα μείνει απείρακτο απ΄ τα χρόνια !

  ( Γ. Δροσίνης )

  ΟΜΟΡΦΑ....ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. διάνα!
  .....γιατί αν σωθεί το παιδί υπάρχει ελπίδα.
  Κερνάς καταΝοήση
  όμορφο βράδυ αδερφέ μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή