Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται


'Θα ήθελα να λέω πάντα αλήθεια. Αγαπώ την αλήθεια.Μα εκείνη δεν μ' αγαπά. Αυτή είναι η πραγματική, η αληθινή αλήθεια.
Η αλήθεια δεν μ' αγαπά.

Ξαναλέω, ξαναλέω. Ψέματα... Ψέματα...
Ψέματα για τα μεγάλα, ψέματα και για τα μικρά.Κι αν μου τύχει να πω την αλήθεια, καμιά φορά... κατά τύχη,

Και θα μου φαινόταν πολύ αστείο... αν με κατηγορούσατε εσείς...
Εσείς που λέτε ψέματα, εμένα που δεν λέω ψέματα ποτέ!
5 σχόλια:

 1. Γράφει η Κουκίδα

  Πόσα ακούσαμε και είδαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα και πόσα θα δούμε τις επόμενες μέρες. Θα σταθώ μόνο σε ένα πράγμα. Στην καραμέλα του ΓΑΠ και των κολλητών του υπουργών ότι η κυβέρνηση αυτή εξελέγη με λαϊκή εντολή και ότι ο λαός στηρίζει τον πρωθυπουργό.

  Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΓΑΠ εξελέγη με μια προεκλογική εκστρατεία που ήταν βασισμένη σε δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν. Δεσμεύθηκε ότι δεν θα αυξήσει τους φόρους.

  Ότι δεν θα κόψει μισθούς και συντάξεις.

  Ότι θα κρατήσει το μετοχικό ποσοστό του δημοσίου σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και θα αυξήσει (!!) το ποσοστό του στις τράπεζες για να δημιουργήσει ένα ισχυρό κρατικό τραπεζικό πυλώνα.

  Ότι δεν θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο. Ότι λεφτά υπάρχουν και θα τα δώσει στο λαό.

  Ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για νέα μέτρα θα φέρει ύφεση, αύξηση φόρων και πάλι ύφεση δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο που θα καταστρέψει την οικονομία, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

  Ότι δεν δέχεται υποδείξεις από τη - κακή - ΕΕ.

  Ότι θα τον πάρουν με τις πέτρες εάν βάλει μέτρα που θα αγγίξουν τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Και πόσα άλλα.

  Πάνω σε αυτά τα ψέματα λοιπόν πήρε την λαϊκή εντολή. Γιατί έθεσε το δίλημμα : ή θα ψηφίσετε την ΝΔ και θα σας ταράξει στους φόρους ή εμένα που θα σας δώσω τα λεφτά που ξέρω ότι υπάρχουν.

  Και δεν έχει πλέον επιχείρημα ότι άλλα βρήκε όταν ανέλαβε. Δεν είναι μόνο ο Στρος-Καν που δήλωσε ότι ο ΓΑΠ γνώριζε την δραματική κατάσταση της οικονομίας πολύ πριν καν προκηρυχτούν εκλογές. Είχε ενημέρωση και από την ΕΚΤ και από την Κομισιόν, ενώ λάμβανε και τις εκθέσεις του Εurogroup που χτυπούσαν καμπανάκι πτώχευσης από το 2008. Ενημερώθηκε από τους πάντες και από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

  Αλλά επέλεξε να πάει σε εκλογές με ανεφάρμοστες υποσχέσεις εις το όνομα της καρέκλας. Ηξερε ότι ο λαός πείθεται εύκολα όταν του τάζεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι ο ίδιος λαός τον οποίο χαρακτήριζε ως διεφθαρμένο, τεμπέλη, άξεστο, φοροφυγά, με του που μπήκε στο Μαξίμου. Ο λαός που τον εξέλεξε και τον πίστεψε. Αυτόν που του αλλάζει τα φώτα τώρα και που τον αγνοεί προκλητικά λέγοντας ότι οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα είναι μαζώξεις για κους-κους μεταξύ των νέων (Ω ναι το πε).

  Ε αφού όλα αυτά είναι μαζώξεις και ο λαός τον στηρίζει, γιατί δεν πάει σε εκλογές να ανανεώσει την ψήφο εμπιστοσύνης ;

  Ή μήπως φοβάται ότι τώρα ο κοσμάκης έχει καταλάβει και δεν μπορεί να ξανακατέβει με υποσχέσεις μαϊμού; Και δεν είναι μόνο το πρόβλημα ότι το μνημόνιο απέτυχε. Ο κόσμος του κρατάει το «άλλα μας έλεγες πριν και άλλα έκανες μετά».

  Όχι, ο κύριος Παπανδρέου δεν έχει λαϊκή εντολή. Την έχασε 3 μήνες μετά τις εκλογές του 2009.

  ΥΓ : Η κατάσταση της οικονομίας είναι σε χειρότερο επίπεδο απότι πριν την υπογραφή μνημονίου. Δεν πάει να το μαιμουδέψει όσο θέλει; Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Και όπως έχουμε γράψει στο έντυπο Ποντίκι την Πέμπτη, η τρόικα ήδη σχεδιάζει το πλαίσιο της ελεγχόμενης πτώχευσης μέχρι το τέλος του έτους γιατί θεωρεί ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Ωχ, ωχ, ωχ, ο ΓΑΠ έχασε και την τροικανή εντολή..
  http://onlygreeknews.blogspot.com/2011/06/blog-post_6711.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μήπως μπορεῖ ἡ τόσον εὐκόλως ὑβρίζουσα Ἐφημερίδα νά μᾶς ἐνημερώσει ἐάν κορυφαίοι διεθύνοντες σύμβουλοι ὅπως ὁ Bill Gates τῆς Microsoft, ὁ Eric Schmidt τῆς Google, ὁ Marcus Agius τῆς Barclays, καί ὁ Peter Sutherland τῆς Goldman Sachs καθώς καί οἱ δικοί μας ἐκλεκτοί κύριοι Γ. Δαυΐδ, Πρόεδρος τῆς Coca Cola, Γ. Παπακωνσταντίνου, μέχρι τώρα «Τσάρος» τῆς ἑλληνικῆς οἰκονομίας, Λουκᾶς Τσούκαλης, Πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ καί Γκίκας Χαρδούβελης, Καθ. Χρηματοοικονομικῆς καί οἰκονομικός σύμβουλος τῆς Eurobank E.F.G. συναντῶνται ἐπί τετραήμερον ἔχοντας γύρω τους ἕνα ἀτσάλινο δίχτυ προστασίας καί μυστικοπάθειας μέ Προέδρους καί Πρωθυπουργούς Κρατῶν, μεγάλους ἰδιοκτήτες Ἐφημερίδων, μέλη τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Κοινοβουλίου, κυβερνητικούς ἀξιωματούχους τῶν ΗΠΑ γιά νά μιλήσουν γιά τάβλι; Μήπως ἡ εὐκόλως ὑβρίζουσα Ἐφημερίδα μπορεῖ νά ἐξηγήσει πῶς ὁ συμμετέχων τό 1993 στήν συνεδρία τῆς Λέσχης πού ἔλαβε χώρα στόν Ἀστέρα τῆς Βουλιαγμένης Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν τῶν ΗΠΑ κ. Κρίστοφερ, προφήτευσε μετά τήν λήξη τῶν ἐργασιῶν της ὅτι ἡ τότε Κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη θά «ἔπεφτε» μετά ἀπό τρεῖς μῆνες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΥΝΑMΙΚΟ COME BACK....

  Η ΠΙΣΤΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ....ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ,ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

  ΑΠΑΙΧΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΠΕΤΗ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι αδερφέ μου!!!!!! και όσοι τον υπηρετούν πλήρης χάριτος!!! .......άπαιχτη η αλήθεια!
  Καλό βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή