Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Είμαστε Ξύπνιοι μέσα στα όνειρα Κάποιον Άλλων


Κάθε άνθρωπος αγαπητοί μου κρίνεται από τα έργα, τα λόγια, αλλά και τις σκέψεις του. Διότι οι σκέψεις είνε τα μυστικά ελατήρια της υπάρξεώς μας. Κάποιος σοφός έλεγε: Πέστε μου τι σκέπτεστε να σας πως τι είστε!
Αν σκέπτεστε γλέντια, διασκεδάσεις, ό,τι ικανοποιεί τη σάρκα, είστε οπαδοί του Επίκουρου που έλεγε "φάγωμεν και πίωμεν, αύριον γαρ αποθνήσκομεν".
Αν σκέπτεσται μεγαλεία του κόσμου, θέσεις, αξιώματα, κοινωνική προβολή, είστε φιλόδοξοι. Αν σκέπτεστε οικόπεδα, κτήματα, χρήματα, είστε φιλάργυροι.


Η Βασιλεία του Χριστού ήταν το θέμα του αποστόλου Παύλου!
"Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών"


Ποιοι είνε άξιοι για την βασιλεία του Θεού;
"Πάντων υμών μνησθείη Κύριος ο Θεός εν τη βασιλεία αυτού..."

Για κάποιους δυστυχώς η βασιλεία του Χριστού σήμερα έχει σβήσει. Κυριαρχούν οι κάτων βασιλείες,..η βασιλεία του μαμωνά όπου λατρεύεται το χρήμα, η βασιλεία των ηδονών όπου λατρεύονται οι αισθήσεις, η βασιλεία της δόξης, όπου λατρεύεται η ματαιότης, η βασιλεία της δυνάμεως όπου βασιλεύουν, οι στρατοί και τα όλπλα, η φωτιά και το ατσάλι. Σήμερα αυτές είνε οι βασιλείες "του κόσμου τούτου". Αλλά αυτές έχουν φέρει σύγχυσι. Καταντήσαμε να μη μπορούμε να συνεννοηθούμε, ο καθένας μιλάει δική του γλώσσα.
Ο σημερινός κόσμος μοιάζει αδελφοί μου σαν το μπερδεμένο κουβάρι της γιαγιάς....έτσι το κατήντησαν τα κακά εγγόνια (δεξιοί, αριστεροί, μαύροι, άσπροι, όλων των ιδεολογιών). Τραβούν ο ένας απο δω - ο άλλος απο ΄κει να το ξεμπλέξουν, μα το μπλέκουν χειρότερα.
Αλλά όπως στο μπερδεμένο κουβάρι υπάρχει μια άκρη, που αν τη βρεις και την τραβήξεις ξεμπερδεύεται, έτσι και στη ζωή μας που είνε μπερδεμένη με χίλιους φόβους και συγχύσεις, υπάρχει η χρυσή κλωστή, που λύνει όλα τα προβλήματα. Είναι η πίστη στον βασιλέα Χριστό που είπε "Ζητείτε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού...και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν.
"Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν οι δεν εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσαντες παντός αγαθού".
Επίσκοπος Αυγουστίνος.κι είδα στο δρόμο του Θεού πως σβήνουνε οι πόνοι
κι αυτής της μίζερης ζωής ξανά το μέγα ψέμα.

Κι άλλη φορά χαράματα με πιάσανε τα κλάματα
στο άκουσμα της μέρας
κι ήρθε το φως και φίλησε το δάκρυ μου που κύλησε
και χάιδεψε ο αέρας.

2 σχόλια:

 1. ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΙΔΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΓΩ....ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ....ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ....

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ....

  ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ....

  ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την βάρκα την λένε πίστη αδερφέ μου και την μηχανή της, αναζήτηση! ....."Ο περιπατών επί των υδάτων" νοητά κοντά, και τα κύματα εμποδίζουν την θέα του, προσωρινά......αλλά τι μας έχει για μετά....!!!
  Καλό βράδυ και χρόνια πολλά (περιοχή Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης) εορτάζουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή