Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

«ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ» - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

Κατά τον Όμηρο, ο γιατρός ήταν πρόσωπο μεγάλης εκτιμήσεως. Εθεωρείτο ότι, ως επιστήμων, ήταν ανώτερος όλων ων άλλων επιστημών.



http://www.pmeletios.com/ar_meletios/agioi/agaphsa_to_martyrio.html

2 σχόλια:

  1. «…Η ικανότητά μου να ζωγραφίζω λεπτομέρειες και η αγάπη μου προς την μορφή μετατράπηκαν στην αγάπη μου προς την ανατομία και στην λεπτεπίλεπτη σχεδόν καλλιτεχνική δουλειά, που έκανα πάνω στα ανθρώπινα σώματα». Όταν εξασκούσε την ιατρική, πάντα προετοιμαζόταν πριν την εγχείρηση. Στο χειρουργείο ήταν κρεμασμένη η εικόνα της Παναγίας κι ένα μικρό καντηλάκι. Προσευχόταν μπροστά στην εικόνα, σημείωνε με ιώδιο το σταυρό στο μέρος της τομής και προχωρούσε στην εγχείρηση. Αμέτρητοι άνθρωποι βρήκαν την υγεία τους. Όλοι τον ευγνωμονούσαν. Πίστευε ακράδαντα στην αγάπη και στη δύναμη του Θεού, που πάντα «τα ελλείποντα αναπληροί».


    Πρωτεργάτης της ίδρυσης το 1920 της Ιατρικής Σχολής Τασκένδης, γίνεται ένας από τους καθηγητές της. «..ανέβαινε στην έδρα, ντυμένος με το ράσο, μεγαλειώδης και αυστηρός. Τα μαθήματα τα ετοίμαζε με επιμέλεια. Τον χαρακτήριζε η εσωτερική ηρεμία. Μιλούσε απλά, κατανοητά. Οι φοιτητές έφευγαν από τα μαθήματά του γεμάτοι πλούσιες γνώσεις».
    ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ...
    ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή