Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Η λογική του νου – χωρίς τη γνώση του λόγου του θεού





- Γιατί γκρέμισαν τον Πύργο της Βαβέλ;
- Διότι ήταν αυθαίρετο!!!

Η λογική του Νου, Χωρίς τη γνώση του Λόγου του Θεού
Μέσα από την αόρατη, μυστική, ανεπαίσθητη και ακατάληπτη «διαδικασία», οι δαίμονες παραπλανούν τις νοητικές λειτουργίες (αντίληψη, λογική, κρίση κ.λ.π) εκείνων, που δεν γνωρίζουν τι είναι και πως λειτουργεί η Μαγεία, αφού υποχρεώνουν τη λογική τους να βρει το «αίτιο» και να εξηγήσει, σύμφωνα με το νόμο της αιτιότητας, «πως συμβαίνουν όλα αυτά τα περίεργα». Κι επειδή η λογική του νου – χωρίς τη γνώση του λόγου του θεού, Ιησού Χριστού που μας έχει αποκαλύψει όλα τα κρυμμένα μυστικά της Δημιουργίας – δεν μπορεί να βρεί το «αίτιο», αναγκάζεται να υποθέσει και να δεχθεί, μοιραία κι αναπόφευκτα, ότι τα όσα «περίεργα» «ανεξήγητα» και «υπερφυσικά» συμβαίνουν, είναι, ή πρέπει να είναι, αποτέλεσμα (αιτιατό) κάποιων «άγνωστων» ή «απόκρυφων δυνάμεων», που είναι κρυμμένες, είτε μέσα στον άνθρωπο, είτε μέσα στη Φύση!. Τώρα πως συμβαίνει αυτές οι «δυνάμεις», να κρύβονται μέσα στον άνθρωπο και στη φύση και να παραμένουν «άγνωστες» από τότε, που οι άνθρωποι ζούσαν σε σπήλαια και δεν γνωριζαν μήτε τη φωτιά, μέχρι σήμερα, που ετοιμάζουν την εποίκησή τους στον Άρη, στον Δία, στην Αφροδίτη και στη Σελήνη και γνωρίζουν τις ακτίνες «λέϊζερ» ακόμη και τα βρέφη τους, είναι κάτι που ΔΕΝ φαίνεται να μπορεί ν’ απασχολήσει την αλαζονική λογική του νου των κάθε λογής «Ορθολογιστών». Γιατί είναι τόση η επίδραση, της δαιμονικής παραπλάνησησς, συσκότισης και τύφλωσης, στο νου και στις καρδιές των πονηρών και ματαιόδοξων ανθρώπων, ώστε, αντί ν’ αναζητούν, με ενδιαφέρον και με αγάπη για την ΑΛΗΘΕΙΑ, τις απαντήσεις, που τους λείπουν, μέσα στο «ενημερωτικό βιβλίο με τις οδηγίες του «Κατασκευαστή», δηλαδή στην Αγία Γραφή, αυτοί-γνήσιοι, αλλά κι αμετανόητοι, απόγονοι της Εύας και θύματα ανόητα του ΙΔΙΟΥ θύτη – απατεώνα – προσπαθούν να …αποκτήσουν αυτές τις …. «ανώτερες ψυχοπνευματικές δυνάμεις», για να ….δαμάσουν κι εκμεταλλευθ7ούν τις… «απόκρυφες δυνάμεις της φύσης»!!!!!

Αυτή λοιπόν, η ενσυνείδητη κουτοπονηρία, αποστρέφει το νου και την καρδιά απ’ την αποκαλυμένη ΑΛΗΘΕΙΑ, και οδηγέι στην ΠΛΑΝΗ και στην ΑΠΩΛΕΙΑ.
{Το γαρ μυστηριον ηδη ενεργείται της ανομιας} - Ιωάννης Παλαιτσάκης
«ανθ’ ων την αγάπην της αληθείας ουκ εδέξαντο».

5 σχόλια:

  1. ΑΜΑΡΤΙΑ=ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ...

    ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ...ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΟΥΔΙ...ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΚΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ...ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ...ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΖΗΜΙΑ...

    ΖΩΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ-ΚΑΝΟΝΕΣ...ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ=ΑΜΑΡΤΙΑ;;;

    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ-ΣΑΛΠΙΖΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λογική του Νου, Χωρίς τη γνώση του Λόγου του Θεού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα έχουν ημερομηνία με εγγύηση και λήξη αυτής, οπότε και τα λάθη έχουν όριο για τους σύγχρονους χρήστες......μετά στον καιάδα, ως ελαττωματικός!!!!!
    Η Αγάπη του Κυρίου είναι δίπλα στα λάθη μας, στα μικρά και στα μεγάλα και το μέσο (φάρος) για να σηκώνει το βάρος των Αγαπώμενων.
    Τόση Αγάπη πως να χωρέσει μέσα μας....πως?????!!!!
    Αυτό είναι Μυστήριο
    Έχεις ανοίξει ταχύτητα.......καλό βράδυ Αδερφέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ...

    ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ,ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή