Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Παγίδα των ψευδαισθήσεων






Ο Τζωρτζ Στράτον γνωστός αμερικανός ψυχολόγος, έκανε το εξής πείραμα: σφράγισε το ένα του μάτι καλά, ενώ στο άλλο του μάτι, προσάρμοσε ένα φακό, ο οποίος είχε την ιδιότητα να αντιστρέφει όλα τα αντικείμενα. Για μέρες ολόκληρες ο Στράτον έβλεπε όλα τα αντικείμενα αντεστραμμένα. Γρήγορα όμως ο εγκέφαλος προσαρμόστηκε στα καινούργια αυτά δεδομένα, και ενώ μέσω του φακού στην αρχή έβλεπε αντεστραμμένα τα αντικείμενα, με την προσαρμογή του εγκεφάλου του τα έβλεπε πάλι κανονικά, σα να μη φόραγε το φακό. Μετά από λίγες ημέρες ο Στράτον, αφαιρώντας αυτόν το φακό, με έκπληξη διαπίστωσε ότι έβλεπε τα πάντα γύρω του αντεστραμμένα. Μέχρις ότου με την πάροδο των ημερών ο εγκέφαλος του προσαρμόστηκε και πάλι στα καινούργια δεδομένα και άρχισε να βλέπει τα πράγματα κανονικά. Αυτό αποδεικνύει ότι το μάτι μας δεν βλέπει ακριβώς αυτό το οποίο συμβαίνει αλλά βλέπει αυτό που ο εγκέφαλος μας το διατάζει να βλέπει.
Tabidu = Γιατρός
Juha = ηλίθιος

Η παρούσα κρίση, αλλά όχι και η ημερομηνία κατά την οποία θα ξέσπαγε, μπορούσε να προβλεφθεί ήδη από την εποχή κατά την οποία ο πρόεδρος Τζόνσον πανηγύριζε για ην ικανότητα του καπιταλισμού να εξασφαλίζει την αέναη επέκταση και ευημερία.Μπορούσε να προβλεφθεί όχι μόνο γιατί κανένα σύστημα δεν μπορεί να αναπτύσσεται επ’ άπειρο αλλά και γιατί, ήδη από εκείνη την εποχή, ήταν προφανείς οι δυσκολίες που συναντούσε η αμερικάνικη οικονομία στις προσπάθειές της να εξασφαλίσει την κατανάλωση μιας ολοένα αυξανόμενης παραγωγής.

Ο Δημόκριτος, δίδασκε ότι υπάρχουν δυο μορφές γνώσης. Μια γνήσια και η άλλη νόθα. Στην νόθα ανήκουν: η όραση, η ακοή, η οσμή, η γεύση και η αφή. Η άλλη μορφή γνώσης αποκτάται μέσω του νου και είναι γνήσια. Στο επίπεδο της θεολογίας ο ομότιμος καθηγητής της θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Οικονόμου στο βιβλίο του ''Θεολογική οικολογία'' αναφέρει: Ο άκτιστος Θεός βουλήθηκε και η βούληση του υλοποιήθηκε σε αισθητή και μη αισθητή κτίση. Έτσι υπάρχουν οι εξής πραγματικότητες. Η πραγματικότητα του άκτιστου τριαδικού Θεού και η πραγματικότητα της κτίσεως ως αποτέλεσμα της θείας βουλήσεως, η οποία υποδιαιρείτε σε: 1ον μη αισθητή κτήση αθέατου μεγαλείου, 2ον σε αισθητή κτίση τεραστίας διαστάσεως, εκτάσεως, όγκου, ποικιλίας και δυνάμεως και τέλος 3ον σε μεικτή, από αισθητό και μη αισθητό στοιχείο κτίση. Αν αναφερθούμε ειδικότερα στον καταρρέοντα δυτικό πολιτισμό, τον οποίο όλοι βιώνουμε, αυτός έχει ως βασική αξία και στόχο την έννοια της ύλης. Η ύλη για τη σημερινή επιστημονική, κοινωνική και θεολογική δομή αποτελεί ένα αντικειμενικό γεγονός του οποίου την ύπαρξη κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Στο βωμό της θεοποιημένης ύλης και των παραγώγων της, οι δυτικές κοινωνίες θυσιάζουν το σύνολο των ανθρώπινων αξιών τους, όπως τη ελευθερία, τη δικαιοσύνη ακόμη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.



5 σχόλια:

  1. Στο βωμό της θεοποιημένης ύλης και των παραγώγων της.....


    Στο βωμό του "εγώ"

    Αυτό το “εγώ”,λοιπόν,κινείται στο ποτάμι της απληστίας,στο ποτάμι του εγωισμού,στο ποτάμι του φόβου,της αβεβαιότητας.

    Εμείς είμαστε ο κόσμος και ο κόσμος είναι εμείς.
    Κρισναμούρτι


    ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!
    Όμορφο βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σίγουρο είναι ότι πηγαίνω στην ομορφιά
    Μα ο μέσα μου αντίπαλος βιάζεται-τρέχει να φτάσει
    Κοιτάω τ' όνομά του που αστράφτει στην αγορά.......(η ψεύτικη εικόνα του εαυτού μου μέσα απο την μάσκα και την ύλη)

    Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει σιγουριά
    Στο δρόμο αυτό δεν υπάρχουν ταμπέλες και βέλη
    Μονάχα ουρανός και αέρας και μοναξιά
    Κι αυτό που η καρδιά μου συνέχεια κι ακούραστα θέλει.....

    Θα φτάσω εκεί κάποτε θα ΄ρθει ο καιρός

    Υ.Γ ...κι ας μην είμαι σε τίποτα καλός!...φτάνει να γίνω δικός του Φίλος κι αδερφός και η μόνη αληθεινή Αλήθεια είναι το δικό του Φως!

    -Διαβαζω ρε φιλε, για να μπορω να βγαλω μεθαυριο λεφτα...
    -Μπραβο, τι διαβαζεις???
    -Κανω μια επαναληψη τα καλαντα....
    Yio & ειρηνικό Βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αν υπάρχει χρόνος...εδώ ολόκληρη η ταινία!
    http://www.youtube.com/watch?v=pq_z5BiPALo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ...ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!

    Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ,ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΓΩ...

    Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΠΙΛΥΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ-ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ...

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ...ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ...ΑΠ'ΟΤΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ...R.JOHNSON.

    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΠΡΑΔΕΡΑΚΟ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Pistos 788!
    Η αγάπη, η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η ισότητα και η δικαιοσύνη δεν είναι πράξεις παραχώρησης προς τους άλλους ανθρώπους. Είναι μια επιβεβλημένη κοσμική ιδιότητα. Μια πράξη αυτοσυντήρησης που διασφαλίζει σε μας τους ίδιους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας την αδιατάρακτη και ευτυχή ύπαρξη μας

    Η θεία Χάρη έχει διεισδυτική δύναμη και εισέρχεται στα ενδόμυχα της ψυχής του ανθρώπου. Ο "ετάζων νεφρούς και καρδίας" Θεός, βρίσκει το σημείο επαφής της προαίρεσης του ανθρώπου και της πειστικής ενέργειας του Παρακλήτου και πείθει την ψυχή με θαυμαστό τρόπο να αποδεχθεί την αποκαλυφθείσα αλήθεια.
    Και συντελείται η ανάπλαση του ανθρώπου.
    ...όμως
    "η χάρις, καν χάρις, τους εθέλοντας σώζει"! ....πρέπει να θέλει ο άνθρωπος!
    Ευχαριστώ Αδερφέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή