Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

+ Η ΖΩΗ ΝΙΚΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ +


 "τότε οι δίκαιοι εκλάμψουσιν ως ο ήλιος εν τη Βασιλεία των ουρανών" (Ματ.13,43).
Τα λείψανα των αγίων τι μαρτυρούν παρά την αφθαρσία της ύλης όταν αυτή εμπνευματιστεί. Οι εμφανίσεις των αγίων, "εν παντί τόπω και χρόνω" δείχνουν ότι είναι ζωντανοί και μετά το θάνατό τους.
Την ιερή στιγμή επικρατούν οι νόμοι του Θεού, και μόνο αυτοί έχουν νόημα.


«Γιατί ζητάτε τον ζωντανόν μεταξύ των νεκρών;
 Δεν είναι εδώ αλλά αναστήθηκε» (Λουκάς, 24:5-6).

«Το άκτιστο Φως είναι ορατό και σήμερα όχι απ' όλους, αλλά από πολλούς που παρίστανται στην τελετή. Όλοι βέβαια βλέπουν τα κτιστά αποτελέσματα της αρχικής άκτιστης ενέργειας του Αγίου Φωτός. Να διανέμεται δηλαδή από πιστό σε πιστό το Άγιο Φως, το οποίο εντός ολίγων λεπτών από άκτιστο γίνεται κτιστό. Όπως θαυμάσια αναπτύσσει στην μνημονευθείσα στον Πρόλογο μελέτη του ο π. Σεραφείμ Σαββαΐτης, το άκτιστο Φως οράται βεβαίως κατ' εξοχήν από τους τελείους, επιτρέπει όμως ο Θεός μερική εποπτία και σε μη τελείους, ακόμη και σε απίστους, προκειμένου να οδηγηθούν στην σωτηρία».

Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται

 Ἀνέστη Χριστός, καὶ νεκρὸς οὐδεὶς ἐπὶ μνήματος

Χριστὸς ἀνέστη !!!

7 σχόλια:

  1. «Δεύτε πόμα πίωμεν καινόν, ουκ εκ πέτρας αγόνου τερατουργούμενον, αλλ' αφθαρσίας πηγήν, εκ τάφου ομβρήσαντος Χριστού, εν ω στερεούμεθα.

    Ελάτε να πιούμε ποτό που ανακαινίζει, που δεν αναβλύζει θαυματουργικά από άγονο βράχο, αλλά ποτό που είναι πηγή αθανασίας, που ανέβλυσε από τον πέτρινο τάφο του Χριστού, με την πίστη στον οποίο εμείς είμαστε ασφαλισμένοι...

    Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν.


    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

    "Γύρω μας σταυρωτές του έθνους με ασύλληπτο μίσος"

    «Ζούμε το Πάσχα μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα μιας κρίσης που καταστρέφει περιουσίες και κόπους μια ολόκληρης ζωής, που ανακατεύει λαούς και θρησκείες, που ισοπεδώνει ιστορίες και παραδόσεις, που καταργεί ιερές ταυτότητες, που αιφνιδιάζει με αλλεπάλληλα αδιέξοδα και εκβιάζει με παράλογες απαιτήσεις, που, ενώ εμφανίζει τους υπεύθυνους, κρύβει τους πραγματικούς υπαίτιους», τονίζει χαρακτηριστικά στην Πασχαλινή του εγκύκλιο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

    Σε άλλο σημείο ο δυναμικός Ιεράρχης αναφέρει ότι «η εικόνα της ζωής μας μοιάζει με μια ατελείωτη Μεγάλη Εβδομάδα και η παρούσα εμπειρία μας με μια απαράκλητη Μεγάλη Παρασκευή.»

    «Γύρω μας σταυρωτές με ασύλληπτο μίσος, όχλοι με αδικαιολόγητη πνευματική επιπολαιότητα. Κι εμείς, σαν τους μαθητές του Κυρίου, κάποιοι αρνούμεθα, κάποιοι εγκαταλείπουμε, οι περισσότεροι κρυβόμαστε από φόβο η αμήχανα ‘’βραδείς τη καρδία του πιστεύειν επί πάσιν οις ελάλησαν οι προφήται’’, παραμένοντας στη νάρκη της ολιγοπιστίας μας», προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.
    Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κάνει λόγο για ελπίδα, τονίζοντας ότι «παρά ταύτα, αδελφοί μου, Χριστός Ανέστη! Όσο και αν φωνάζει ο όχλος, όσο κι αν καρφώνουν οι σταυρωτές, όσο και αν σφραγίζουν τον τάφο οι αρχιερείς και Φαρισαίοι της σύγχρονης εποχής, όσο και αν απουσιάζουν οι μαθητές από τα γεγονότα, όσο και αν η Εκκλησία φαίνεται αδικαιολόγητα να σιωπά, το άγιο Φως αναδύεται από τον Πανάγιο Τάφο και σήμερα, η ελπίδα και η ζωή ανατέλλουν.»

    «Δεν θα λυτρωθούμε μόνοι μας. Ο Αναστάς θα μας λυτρώσει. Αυτός θα μας αναστήσει, σε εμάς τοις «εν τοις μνήμασι» των παθών μας θα χαρίσει ζωή», υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.

    Επίσης ο κ. Νικόλαος τονίζει: «Ως έθνος έχουμε βουλιάξει στην κρίση της πνευματικής μας προδοσίας. Στηρίξαμε την ελπίδα μας στον θεό του χρήματος και αυτός μας πρόδωσε.»

    «Καταστρέψαμε τις ευλογημένες μνήμες της ιστορίας μας. Εμπιστευθήκαμε το μέλλον μας στα επίγεια επιτεύγματα. Και αυτά φάνηκαν ανεπαρκή. Απομακρύναμε τον Θεό από την παιδεία μας», προσθέτει ο κ. Νικόλαος.

    Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μεσογαίας σημειώνει ότι «η Εκκλησία μας διατηρεί πολλές ελπίδες για τον κόσμο μας, για το έθνος μας, για τον καθένα μας χωριστά.»

    «Εύχομαι η χαρά και η ειρήνη του Αναστάντος Χριστού να επιστρέψει στον κόσμο μας, και το φως Του να δείξει διεξόδους στις κρίσεις μας και να οδηγεί τα διαβήματα μας», προσθέτει επίσης ο Σεβασμιότατος.

    [Πηγή: romfea.gr]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pistos 788
    «παρά ταύτα, αδελφοί μου, Χριστός Ανέστη!

    Ο Άγιος Νεκτάριος ανήμερα το Πάσχα έστελνε μία Μοναχή μαζί με τα παιδιά, που εφιλοξενούντο στο Μοναστήρι του, να ψάλλουν στο βουνό το «Χριστός Ανέστη», για να το ακούση όλη η φύσις...

    Αληθώς Ανέστη Ο Κύριος Αδερφέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!!!

    Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΟΥ...ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μὲ τὴν ἀνάσταση Του ἀπὸ τὸν τάφον ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς
    ὄπως εἶχε πεῖ πρὶν τὰ ἅγια πάθη Του,
    μᾶς χάρισε τὴν ἀληθινὴ αἰώνια ζωή
    καὶ τὸ μέγα ἔλεος τοῦ Θεοῦ στὶς ταπεινές μας ὑπάρξεις.

    και σ᾽αυτούς που πίστεψαν
    Στο λόγος Του...
    είδαν
    Τη Θυσία Του...
    ένιωσαν
    Την Αγάπη Του!!!!!!!
    ...Φωτίζει τις καρδιές!!!
    ...Ζωντανεύει τις ψυχές!!!


    Αγάπη!!!!! Η μόνη κοινή διάλεκτος............

    Χριστός Ανέστη!!!
    Χρόνια Πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=i56j2yMU-og

    Η φωνή της αληθινής ομορφιάς ηχεί πολύ σιγά και διεισδύει μόνο στα πιο ευαίσθητα αφτιά
    Νίτσε Φ.


    Χρόνια Πολλά!!! ως πολύτιμο μαργαριτάρι!!!
    Χρόνια Πολλά!!! ως του Χριστού οπλίτης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος!

    Φως Ανάστασης τα σχόλια! Ευχαριστούμε

    ..και με αφορμή της όμορφη μελωδία του Σταμάτη θα προσθέσω και ένα σχόλιο απο μια συνέντευξή του..
    Ερωτ:- Ποιο τὸ πνευματικὸ μήνυμα τῆς πνευματικῆς κρίσης ποὺ ζοῦμε σήμερα; Τι θέλει νὰ μᾶς πεῖ ὁ Θεός;

    Απαντ: Μετάνοια καὶ ἐπιστροφὴ στὸν ἑαυτό μας, τὸν Χριστὸ καὶ τὴν ἀληθινὴ Ἑλλάδα. Παρελθόν, παρὸν καὶ μέλλον ἕνα, μέσα στὸ φῶς καὶ τὴν ἀλήθειά Του.
    Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή