Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Όλα γίνονται από κάποια αιτία


ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Μου φαίνεται ότι θα ανταμειφθώ γενναιόδωρα και υπέροχα για τη φιλοξενία που σας πρόσφερα με τα λόγια μου. Μπορείς λοιπόν, Τίμαιε, να αρχίσεις αμέσως την ομιλία σου, αφού επικαλεστείς τους θεούς, όπως απαιτεί η συνήθεια.


ΤΙΜΑΙΟΣ

Όσο γι’ αυτό, Σωκράτη, όλοι το κάνουν, όσοι είναι έστω κι ελάχιστα συνετοί, δηλαδή επικαλούνται βέβαια το θεό τη στιγμή που επιδιώκουν να κάνουν κάτι, είτε μικρό είναι αυτό είτε μεγάλο. Εμείς λοιπόν που σκοπεύουμε να μιλήσουμε για το σύμπαν και να πούμε πως δημιουργήθηκε ή αν είναι ακόμα αγέννητο, θα πρέπει, εκτός κι αν είμαστε εντελώς τρελοί, να ζητήσουμε βοήθεια από θεούς κι από θεές, και να ευχηθούμε πρώτα να είναι τα λόγια μας ευχάριστα σ’ εκείνους και στη συνέχεια σε μας τους ίδιους. Αυτή ας είναι η παράκλησή μας προς τους θεούς όσο για μας, ας τους παρακαλέσουμε να μας βοηθήσουν, ώστε εσείς μεν να καταλάβετε εύκολα αυτά που θα σας πω, εγώ δε να καταφέρω να σας εξηγήσω όσο πιο καθαρά μπορώ τις απόψεις μου σχετικά με το θέμα της συζήτησής μας.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να κάνουμε την εξής διάκριση. Τι είναι αυτό που υπάρχει πάντα και δεν γεννιέται ποτέ, και τι είναι εκείνο που γεννιέται συνεχώς αλλά δεν υπάρχει ποτέ; Το πρώτο μπορεί να γίνει αντιληπτό με τη σκέψη και με λογικούς συλλογισμούς, επειδή είναι αμετάβλητο. Το δεύτερο γίνεται αντιληπτό με τη δοξασία και με την αίσθηση, χωρίς λογικούς συλλογισμούς, αφού γεννιέται και χάνεται χωρίς ποτέ να υπάρχει πραγματικά. Άλλωστε, όλα γίνονται κατ’ ανάγκη από κάποια αιτία. Χωρίς αυτή είναι αδύνατο να δημιουργηθεί οτιδήποτε. Επομένως, όταν ο δημιουργός φτιάχνει κάτι και του δίνει σχήμα και λειτουργικότητα αποβλέποντας στο αιώνιο και αμετάβλητο κι έχοντας αυτό για πρότυπό του, τούτο αναγκαίως θα είναι καλό. Όταν όμως το φτιάχνει χρησιμοποιώντας για πρότυπο το γεννημένο, τότε το δημιούργημά του δεν θα είναι καλό. Επομένως, ολόκληρο τον ουρανό ή τον κόσμο ή οποιοδήποτε άλλο όνομα θα μπορούσε να δεχτεί, ας τον ονομάζουμε έτσι. Πρέπει λοιπόν πρώτα να εξετάσουμε αυτό που οφείλουμε να έχουμε ως βάση από την αρχή, όταν κάνουμε το ίδιο για οποιοδήποτε πράγμα. Ποιο απ’ τα δύο, δηλαδή, υπήρχε πάντα χωρίς να γεννηθεί ποτέ ή δημιουργήθηκε κάποτε ξεκινώντας από κάποια αρχή. Γεννήθηκε· γιατί είναι ορατός, απτός και έχει σώμα. Όλα αυτά είναι αισθητά - και τα αισθητά πράγματα, που γίνονται αντιληπτά με τη δοξασία με τη βοήθεια των αισθήσεων, υποστηρίξαμε πως γεννιούνται και δημιουργούνται. Είπαμε επίσης ότι κάθε τι που γεννιέται προέρχεται κατ’ ανάγκη από κάποια αιτία. Είναι όμως δύσκολο να βρει κανείς τον δημιουργό και πατέρα του σύμπαντος, κι αν ακόμα τον βρει δεν θα μπορέσει να τον αποκαλύψει σε όλους. Τούτο λοιπόν πρέπει να εξετάσουμε πάλι σχετικά μ’ αυτό, σύμφωνα με το ποιο από τα δύο πρότυπα τον έφτιαξε ο δημιουργός του. Σύμφωνα με το αιώνιο και αμετάβλητο ή σύμφωνα με εκείνο που γεννήθηκε; Αν ο κόσμος γύρω μας είναι όμορφος και ο δημιουργός του αγαθός, τότε γίνεται φανερό ότι προς το αιώνιο απέβλεπε. Διαφορετικά, κάτι που ούτε να το πει κανείς επιτρέπεται, αν ο κόσμος δεν είναι καλός ούτε ο δημιουργός του αγαθός, τότε απέβλεπε προς κάτι που γεννήθηκε. Είναι όμως φανερό σε όλους ότι φτιάχτηκε σύμφωνα με το αιώνιο, επειδή ο κόσμος είναι ο ομορφότερος απ’ όλους όσους γεννήθηκαν κι ο δημιουργός του είναι η ανώτερη απ’ όλες τις αιτίες. Αφού λοιπόν φτιάχτηκε έτσι, σύμφωνα με τους λόγους μας, καταλαβαίνουμε ότι φτιάχτηκε σύμφωνα με το αμετάβλητο πρότυπο που γίνεται αντιληπτό από τη λογική και τη σκέψη. Αφού, επομένως, δεχόμαστε όλα αυτά, τότε αναγκαστικά αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι εικόνα κάποιου άλλου.

Τώρα, σε σχέση με όλα τα θέματα, είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε από τη φυσική τους αρχή. Κατά συνέπεια, όταν ασχολούμαστε με μια εικόνα και με το πρότυπό της, πρέπει να βεβαιωνόμαστε ότι τα επιχειρήματά μας οφείλουν να ταιριάζουν με τα διάφορα πράγματα που εξηγούν. Όσα είναι μόνιμα, σταθερά και κατανοητά με τη βοήθεια της σκέψης, θα είναι και τα ίδια σταθερά και αμετάβλητα. Πρέπει λοιπόν να βασιστούμε σε σταθερούς και αμετάβλητους συλλογισμούς, που αποκλείεται ν’ αποδειχθούν λανθασμένοι, ώστε να μην υστερούν σε τίποτα. Έτσι οι συλλογισμοί που εξηγούν εκείνο που δημιουργήθηκε με πρότυπο το αιώνιο και αποτελεί εικόνα του, πρέπει να είναι πιθανοφανείς και ανάλογοι με τους πρώτους, αφού όποια σχέση υπάρχει ανάμεσα στη γένεση και την ουσία η ίδια υπάρχει ανάμεσα στην πίστη και την αλήθεια. Μην απορήσεις λοιπόν, Σωκράτη, ενώ πολλοί έχουν πει πολλά σχετικά με τους θεούς και τη δημιουργία του σύμπαντος, αν δεν καταφέρουμε να διατυπώσουμε σωστούς και απόλυτα συνεπείς από κάθε άποψη συλλογισμούς. Αν όμως κάνουμε υπολογισμούς που δεν είναι κατώτεροι από άλλους, θα πρέπει να νιώσουμε ικανοποίηση, έχοντας κατά νου ότι τόσο εγώ που μιλάω όσο και εσείς που με κρίνετε είμαστε άνθρωποι. Αφού λοιπόν δεχτούμε κάποια πιθανή ερμηνεία γι’ αυτά τα θέματα δεν θα πρέπει να αναζητούμε τίποτα περισσότερο από αυτό.

πηγή: http://www.angelfire.com/ut2/athens5thcentury/TIMAIOS.htm

8 σχόλια:

  1. Με κάτι αισιόδοξο μας άφησε το 2011 και μας υποδέχτηκε το 2012!
    Ένα πρωτοφανές κύμα φιλελληνισμού έχει αρχίσει να απλώνεται στην Γηραιά Ήπειρο, όπου πλήθος πολιτών πηγαίνουν στις ελληνικές πρεσβείες, ώστε να πάρουν συμβολικά την ελληνική υπηκοότητα, σε ένδειξη συμπαράστασης για όσα δεινά ...
    προκλήθηκαν στην Ελλάδα την χρονιά που φεύγει...

    "Με μια επιστολή ζήτησα συμβολικά να πάρω και την ελληνική υπηκοότητα ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα σας". Με αυτά τα λιτά λόγια η κ. Κατρίν Ντεμπισί σκιαγραφεί το κίνημα που αναπτύσσεται στην Ευρώπη όπου μέσα από την εκδήλωση φιλελληνισμού καταγγέλλεται η «δικτατορία των αγορών».
    Η ιδέα για τη μαζική υποβολή αιτήσεων αποτυπώνεται σε ένα κείμενο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες. Κοινό αίτημα, ως κατάληξη, είναι η επιθυμία Ευρωπαίων πολιτών να λάβουν και την ελληνική υπηκοότητα ως μια έμπρακτη, συμβολική, συμπαράσταση στα δεινά των Ελλήνων που βρίσκονται στην καρδιά της χρηματοπιστωτικής και δημοσιονομικής κρίσης!
    Το κείμενο έχει ονομαστεί «Η έκκληση της Νάντης», αφού από αυτή την πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα με το σλόγκαν «είμαι και εγώ Ελληνας» και αν και ξεκίνησε από την Γαλλία, έχει πάρει πλέον διαστάσεις και σε άλλες χώρες , με τον κόσμο που ζητά να λάβει την ελληνική υπηκοότητα να μιλά για έλλειψη σεβασμού προς την χώρα μας και πως αισθάνονται «Έλληνες στην καρδιά»
    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
    «Είμαστε εξαγριωμένοι από την ταπείνωση στην οποία υπόκειται ο ελληνικός λαός.Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών..., και εξαγριωμένοι από την ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα για ασωτία και απάτη, συλλογικά υποδεικνυόμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπιστεί, καταδικασμένος σε μία ατελείωτη λιτότητα […].Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος, διότι έδωσε στη Ευρώπη τον πρώτο σπόρο μιας άμεσης δημοκρατίας βασισμένης ακριβώς στην κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους, πριν από 2.500 χρόνια».
    Η αίτηση για την απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας
    «Κύριε Πρέσβη,
    Αλληλέγγυος προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Ελληνας/ίδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, για να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά τον Σόλωνα, τον Κλεισθένη και τον Περικλή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''αφού όποια σχέση υπάρχει ανάμεσα στη γένεση και την ουσία η ίδια υπάρχει ανάμεσα στην πίστη και την αλήθεια.''

    ...Αν αληθεια κρατησεις και τους αντικρισεις, ειπε,
    η ζωη σου θ' αποκτησει αιχμη και θα οδηγησεις, ειπε
    Ο καθεις και τα οπλα του, ειπε
    Και αυτος αληθεια που ημουνα
    Ο πολλους αιωνες πριν
    Ο ακομη χλωρος μες στη φωτια
    Ο ακοπος απ' τον ουρανο Περασε μεσα μου
    Εγινε αυτος που ειμαι
    Η ωρα τρεις της νυχτας
    λαλησε μακρια πανω απ' τα παραπηγματα
    ο πρωτος πετεινος
    Ειδα για μια στιγμη τους Ορθιους Κιονες τη Μετωπη με τα Ζωα Δυνατα
    και ανθρωπους φερνοντας Θεογνωσια
    Πηρε οψη ο Ηλιος Ο Αρχαγγελος αει δεξια μου
    ΑΥΤΟΣ εγω λοιπον
    και ο κοσμος ο μικρος, ο μεγας
    (απόσπασμα:ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ-ΓΕΝΕΣΙΣ- ΕΛΥΤΗΣ)


    Καλή Χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΙΣ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΦΟΒΟ.ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ,ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΥ,ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΥ.
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΙΓΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΣΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ,Ο ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ,Ο ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΤΟΤΕ ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ.

    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΔΙΔΑΞΑΝ.
    ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΣΕ ΔΙΔΑΣΚΩ ΤΟΥΤΟ-ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙΣ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΝΙΚΑΣ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ.

    ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ...

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ!

    ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΣΜΑ...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΑΓΑΠΩ....

    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΜΠΡΟΟΟ!ΦΩΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΩΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος
    .... τότε το αποτέλεσμα είναι η νόηση και η γνώση.
    Κι αν κανείς ισχυριστεί ποτέ ότι αυτό από το οποίο δημιουργήθηκαν αυτά τα δυο πράγματα είναι κάτι διαφορετικό από την ψυχή, τότε ασφαλώς οτιδήποτε άλλο εκτός από την αλήθεια λέει.
    ...και ο κοσμος ο μικρος, ο μεγας!!! Τέλειο
    Όμορφο βράδυ με φώτιση Αγίου Πνεύματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή η λογική τελειώνει εκεί που αρχίζεις εσύ
    και μ' ένα σου άγγιγμα όλα γκρεμίζονται
    και πάλι χτίζονται απ' την αρχή
    κι όλα τ' αστέρια κι οι γαλαξίες
    χορεύουν μέσα μου ως το πρωί
    γι' αυτό σ' αγαπώ...

    Επειδή χαράζεις καινούριες πληγές στο κορμί μου
    και γίνομαι χώμα, σάρκα κι αίμα και γίνεσαι εσύ η ψυχή μου
    κι οι άγρυπνες νύχτες φεύγουν πέρα μακριά απ' τη ζωή μου
    γι' αυτό σ' αγαπώ...

    Κι επειδή υπάρχουν τόσες χιλιάδες επειδή για να σου πω
    και μόνο στα χέρια σου νιώθω ατόφιος εγώ
    κι όπου κι αν ψάξω στου μυαλού μου τις γωνιές εσένα θα βρω.

    «Επεφάνης σήμερον τη οικουμένη
    και το Φως Σου Κύριε εσημειώθη εφ΄ ημάς
    εν επιγνώσει υμνούντας Σε
    Ήλθες εφάνης το Φως το απρόσιτον»
    ..Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι!
    Καλό βράδυ Αδερφέ μου.....εγώ να δεις, σου λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1.Μια παγκόσμια σύραξη.
    Όπως έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο όλα είναι έτοιμα για επέμβαση στο ΙΡΑΝ και η Ρωσία με την Κίνα αναμένεται να απαντήσουν στην αδηφαγία των νεοταξιτών. Πρόσφατα απειλές που προέρχονταν από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, έκαναν λόγο ακόμα και για πυρηνική απάντηση της Ρωσίας... Η Ρωσία αυτή την στιγμή κατεβάζει στόλο στην Μεσόγειο μετά από πάρα πολλά χρόνια και το Ιράν ξεκινάει ασκήσεις στα στενά του Ορμούζ.
    Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα προεόρτια του πολέμου στο Ιράν άρχισαν με την ανατίναξη στρατιωτικής βάσης στο έδαφος του Ιράν. Η Ιρανική κυβέρνηση κατηγόρησε ευθέως το Ισραήλ ότι κρύβεται πίσω απ αυτή την ενέργεια...

    2. Παγκόσμιο οικονομικό ΚΡΑΧ ανάλογο του 1929-32.
    Οι "οίκοι" δρουν ανεξέλεγκτα και πυροβολούν αδιακρίτως. Αυτή την στιγμή στοχεύουν την Ευρωζώνη, αλλά αύριο ποιος ξέρει; Ήδη οι οίκοι έχουν προειδοποιήσει ακόμα και την Κίνα για φούσκα στα ακίνητα...Πρόσφατα, γνωστός τραπεζίτης απόγονος της οικογένειας ROTHCHILD δήλωσε στο δίκτυο Bloomberg πως είναι ανάγκη να πάμε σε ένα παγκόσμιο νόμισμα.
    Το σχέδιό τους είναι να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία σε κατάρρευση και να δεχτούν όλοι έπειτα ως αναπόφευκτο γεγονός ένα παγκόσμιο νόμισμα. Γι αυτό τον σκοπό άλλωστε και συγκεντρώνουν χρυσό από παντού όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο.

    3. Παγκόσμια κυβέρνηση.
    Αυτό είναι το ποθούμενο των μυστικών εταιρειών που κυβερνούν τον κόσμο και εδώ και πολλούς αιώνες οργανώνονται γι αυτό. Όλα είναι έτοιμα. Μπορούμε δε να πούμε ότι η πρόβα τζενεράλε για την παγκόσμια κυβέρνηση που ευαγγελιζόταν και ο ΓΑΠ ήταν η σύνοδος της Κοπενχάγης και ο κλιματικός φόρος. Κυβέρνηση χωρίς νόμισμα και χωρίς φόρους δεν υπάρχει.
    Δένουν ένα -ένα τα κομμάτια του παζλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4. Εμφάνιση μιας ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ που θα επιβάλει ''από τα πάνω '' η Παγκόσμια Κυβέρνηση.
    Προς αυτό τον σκοπό δημιουργήθηκε το κίνημα του NEW AGE.Οι νεοεποχίτες θέλουν μια νέα θρησκεία που θα είναι ανάμιξη όλων των θρησκειών και θα εξαλείψει τις θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των εθνών. Αυτοί οι νεοεποχίτες είναι που κινούν τις διάφορες πανθρησκευτικές συνάξεις και συνπροσευχές που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και οι προσευχές που τελούνται σ’ αυτές τις οικουμενικές συνάξεις δεν έχουν καμιά σχέση με τον χριστιανισμό και είναι μάλλον παγανιστικής εμπνεύσεως. Σ αυτές τις συνάξεις που αποτελούν δημιούργημα των νεοεποχιτών συμμετέχει και ο δικός μας πατριάρχης.

    5. ΒLUE BEAM PROJEKT
    Ήδη έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι φωνές ότι κάτι τρέχει με κάποια εξωγήινα σκάφη που έρχονται με απειλητικές διαθέσεις προς την ΓΗ. Ανεξαρτήτως του αν ευσταθούν αυτές οι ειδήσεις, καθώς και κάποιες περίεργες φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εμείς γνωρίζουμε την ύπαρξη του συγκεκριμένου προγράμματος καθώς και ότι οι Νεοταξίτες θα παίξουν και αυτό το χαρτί... ίσως στήνοντας μια εικονική επίθεση εξωγήινων να χρησιμοποιήσουν τελικά τους εξωγήινους σαν απειλή που βεβαίως μόνο μια παγκόσμια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει.

    6. Περισσότερη καταστολή και ψαλίδισμα των ατομικών ελευθεριών.
    Άφθονη τρομοκρατία με επιθέσεις σαν κι αυτήν που είδαμε πρόσφατα στο Βέλγιο και λίγους μήνες πριν στην Νορβηγία. Αδιάφορο το ποίοι είναι οι δράστες και ποιά τα κίνητρά τους. Το βέβαιο είναι ότι οι νεοταξίτες θα χρησιμοποιήσουν την ''τρομοκρατία'' για να επιβάλουν την δικιά τους δικτατορία με κάμερες, βιομετρικούς ελέγχους και στο τέλος μικροτσίπ και στους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 7. Πανδημίες.
    Όπως έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο οι νεοταξίτες έχουν επιβάλει στην επιστημονική κοινότητα της θεωρίες τους. Βασική τους ιδέα είναι η ανάγκη για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Για την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ο άνθρωπος είναι το μικρόβιο του πλανήτη. Θέλουν έναν πληθυσμό γύρω στο 1 δισ. (ίσως και πολύ λιγότερο…!)
    Ο βραβευμένος ως επιστήμονας της χρονιάς2006 στις ΗΠΑ, Έρικ Πιάνα δήλωσε σε συνέδριο στο Τέξας ότι με έναν ιό τύπου Έμπολα θα γινόταν μια χαρά η δουλειά... Ακόμα και ο γνωστός σε όλους «φιλανθρωπος» Μπίλ Γκέιτς δήλωσε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα εμβόλια για να πετύχουμε σταδιακή μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού...
    Οι ιοί και τα εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν από τους νεοταξίτες ως μέθοδος για την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά και ως μέθοδος για την υπακοή της ανθρωπότητας στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ.

    Ίσως λοιπόν αυτές οι γιορτές και αυτά τα Χριστούγεννα να ήταν τα τελευταία του ελευθέρου κόσμου. Τα τελευταία πριν η ΝΕΑ ΤΑΞΗ επισκιάσει κάθε πτυχή της ζωής μας. Η μεγάλη επιτυχία των νεοταξιτών μέχρι τώρα είναι πως έχουν καταφέρει να περιθωριοποιήσουν τις φωνές της αντίστασης. Έχουν καταφέρει να κρατούν τον πολύ κόσμο μακριά από την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.
    Έτσι οι άνθρωποι εξακολουθούν και βαδίζουν ανυποψίαστοι...
    http://onlygreeknews.blogspot.com/2012/01/2o12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή