Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ο πόλεμος όμως,δεν τελείωσε.Συνεχίζεται...


Ο πόλεμος όμως,δεν τελείωσε.Συνεχίζεται σε κάθε μήκος και πλάτος της γής όπου υπάρχουν άνθρωποι.Η λύσσα του αοράτου εχθρού είναι μεγάλη και θέλει να τραβήξει στην κόλαση όσους περισσότερους μπορεί.Την ίδια στιγμή που έχει πείσει τον σημερινό ζαλισμένο άνθρωπο οτι δεν υπάρχει,τον έχει ρίξει με τα μουτρα στην λατρεία της υλης και του πλούτου του οποίου είναι κλειδοκράτωρ!Τον έχει ρίξει στον αποκρυφισμό, στην μαγεία,στα μέντιουμ και την μασονία και κάθε είδους παραθρησκεία που είναι τα παιδιά του,και του σιγοψιθυρίζει το αιώνιο ψέμα που είπε και στους πρωτόπλαστους μέσα στην Εδέμ...ποιος θεός?Δεν υπάρχει θεός,δεν είναι.Εσείς είστε θεοί,ο άνθρωπος είναι θεός αρκεί να με ακούσετε, αρκεί να κάνετε ότι σας πω.Πότε με τέχνη και μαεστρία,δώρα και υποσχέσεις,πότε με φοβέρες και απειλές θέλει να παρασύρει τους πάντες στον όλεθρο.Ο Χριστός όμως,είναι παντοδύναμος.Τον έχει συντρίψει για χάρη μας πάνω στον σταυρό!Αρκεί εμείς,να μη λοξοκοιτάμε και φερόμαστε πολύ ανόητα και αχάριστα...
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΙ ΓΚΟΥΡΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ,(σελ.64-70)

Σημερα στην Ελλαδα θα στηναμε Γιορτή, αν καπου στο υπεδαφος της γης μας εντοπιζοταν κοιτασμα πετρελαιου ή φλεβα χρυσού. Το χρημα μας δινει χαρά, το χρημα θα γιορταζαμε.
Καποτε ο ελληνικος ή εξελληνισμενος κοσμος, γυρω από τη Μεσογειο, κυνηγουσε αλλες χαρες: Παλευε να βεβαιωθεί αν και κατά ποσο ενδεχεται «αθανατιζειν το θνητον», «μετασχειν αθανασιας το ανθρωπινον γενος», «της αθανασιας μεταλαμβανειν». Και «αθανασια» δεν σημαινε απεριοριστη παραταση του βιου ή καποιαν ασαρκη συνεχιση της υπαρξης στον εφιαλτη ενος γραμμικά ατελειωτου χρονου. Αθανασια σημαινε ελευθερια της υπαρξης από τις αναγκαιοτητες που επιβαλλει η προκαθορισμενη «φυση» ή «ουσια» του καθε υπαρκτού, ελευθερια από τον χρονο, τον χωρο, τη φθορά, τον θανατο.
Ολα πια στοχευουν στο ατομο: να το εντυπωσιασουν, να το συγκινησουν, να το διδαξουν, να το υποβαλουν..
Ποια χαρά Γιορτης να προκυψει, οταν η ζωή ειναι εγκλωβισμενη στο εγώ, στη μονοτροπια της φθορας, της θνητοτητας, στην αλογια μεταφυσικων εκζητησεων ατομικης σωτηριας, ατομικων αξιομισθιων;
Το ξεχασμενο «αθλημα αληθειας» Tου Χρηστου Γιανναρα


2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΦΟΥΤΖΙ...ΑΝΑΡΤΗΣΗ....

    ΟΡΕΞΑΤΟΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕΣ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΛΑ.

    Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ,ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!

    ΖΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, πάω να χτυπήσω "Ντάν"!.....ΤΟΓΙΟ;
    πέρασα, καλά, όμορφα κι απλά, αν και η βοή του σύγχρονου πολιτισμού έχει απλωθεί....κάτι έκανα, ώστε να θυμάμαι ότι υπάρχει ζωή.
    Στο μυαλό μου είναι το ταξίδι προς την Αγία Μαρίνα, και περιμένω ο κύριος να τα φέρει βολικά!
    Καλώς σας βρήκα και καλό βράδυ Αδερφέ μου
    ΖΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή