Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Οικονομία και Αγελάδες





ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
Εχεις δυο Αγελαδες και δινεις την μια στο γειτονα.
ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
Εχεις δυο Αγελαδες, η κυβερνηση παιρνει και τις δυο και σου δινει λιγο γαλα.
ΝΑΖΙΣΜΟΣ
Εχεις δυο Αγελαδες, η κυβενηση τις παιρνει και σε σκοτωνει κιολας
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ
Εχεις δυο Αγελαδες, η κυβερνηση παιρνει και τις δυο, σκοτωνει την μια , αρμεγει την αλλη και στο τελος πετα το γαλα.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Εχεις δυο Αγελαδες πουλας την μια, Αγοραζεις Ταυρο, πολλαπλασιαζεις το κοπαδι και η οικονομια αναπτυσσεται ομαλα. στην συνεχεια, πουλας ολο το κοπαδι, γινεσαι εισοδιματιας και ζεις καλυτερα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δυο Αγελαδες πουλας τη μια αναγκαζεις την αλλη να παραγει γαλα που αντιστοιχει σε τεσσερις αγελαδες . Αργοτερα, προσλαμβανεις εναν εμπειρογνωμωνα για να Αναλυσει τους λογους για τους οποιους η Αγελαδα επεσε νεκρη.
ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δυο Αγελαδες και απεργεις επειδη δεν εχεις τριτη.
ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δυο Αγελαδες και τις ανασχεδιαζεις ετσι ωστε να εχουν 1/10 του μεγεθους τους και να παραγουν 20 φορες περισσοτερο γαλα. Μετα σχεδιαζεις ενα εξυπνο καρτουν, το ονομαζεις COWKEMON και το πουλας σε ολο τον κοσμο
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δυο Αγελαδες και τις ανασχεδιαζεις ετσι ωστε να ζουν 100 χρονια, να τρωνε μια φορα το μηνα και να αυταρμεγοντε
ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δυο Αγελαδες, αλλα δεν ξερεις που ειναι, ετσι κανεις διαλειμα για φαγητο.
ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δυο αγελαδες, τις μετρας και μαθαινεις οτι στην πραγματικοτητα εχεις 5 . Τις ξαναμετρας και μαθαινεις οτι εχεις 42 . Την τριτη φορα μαθαινεις οτι εχεις δυο ξανα. Μετα σταματας να μετρας και ανοιγεις ενα μπουκαλι Votka.
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΝΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δυο Αγελαδες, 300 Ανθρωπους να τις αρμεγουν , ισχυριζεσαι οτι εξασφαλιζεις πληρη Απασχοληση και υψηλη παραγωγικοτητα και συλλαμβανεις αυτον που ανακοινωνει τους παραπανω αριθμους
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δυο Αγελαδες, τις πουλας οσο-οσο, με τα λιγα χρηματα που σου δινουν δινεις προκαταβολη για να παρεις Αυτοκινητο, το οποιο αποπληρωνεις σε 7.083 δοσεις.
ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δυο Αγελαδες και Απλα τις λατρευεις

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δυο Αγελαδες και ειναι οι δυο τρελες



5 σχόλια:

  1. Ε λοιπόν!

    Έχω αρχίσει να γουστάρω την κρίση. Έχω αρχίσει να γουστάρω τα ζόρια, την οικονομική δυσχέρεια, τα απλήρωτα υπόλοιπα και το καλάθι του σούπερ μάρκετ που πλέον δεν μπορώ να το τιγκάρω μέχρι πάνω, μόνο και μόνο για να συσσωρεύω στα ράφια της κουζίνας, το κενό μου σε μορφή προϊόντων. Τα προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης, το κενό μου ποτέ!

    Έχω αρχίσει να γουστάρω το στριμοκώλιασμα εμένα του πρώην μικρομεσαίου/μεσοαστού, που μέχρι πρότινος ωσάν(ά) αγελάδα, χαρχάριζα μακαρίως, μασώντας όποιο χόρτο έβρισκα πρόχειρο στις ταϊστρες του κράτους που με τη σιωπή και την ανοχή μου συντηρούσα. Άρχισε να μουχλιάζει το χόρτο, άρχισε να μυρίζει υπερβολικά ακόμα και για τη βολεμένη μυτούλα μου, έφτασε μέχρι τους έκτους και έβδομους ορόφους, καίγεται άγρια μέσα στο μοδάτο τζάκι και βρωμάει, βρωμάει, βρωμάει. Μας πήραν τα ντουμάνια ρε!

    Έχω αρχίσει να γουστάρω τις μάσκες που πέφτουν, τα δόντια που φαίνονται, τα τραβηγμένα μάγουλα, τα τρομαγμένα μάτια, τα γκρίζα βλέμματα. Έχω αρχίσει να γουστάρω τις ματιές που σκοντάφτουν πάνω στους άστεγους, τους ναρκομανείς, τους μετανάστες, τους κακοποιημένους και «ατυχήσαντες» της γης τούτης. Ο φόβος που πλανάται πάνω από το κεφάλι μου «μπορεί να συμβεί και σε μένα αυτό», με αναγκάζει να σκύψω τo κεφάλι, εκεί που παλιά κοιτούσα μόνο για να μην φτύσω τα ακριβά μου παπούτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω αρχίσει να γουστάρω που στα δελτία οι ειδήσεις της ανθρώπινης δυστυχίας παίρνουν πρώτο ρόλο (ξέρω ότι γίνεται για να φοβηθώ λίγο παραπάνω, για να μην αντιδράσω, για να το βουλώσω, το ξέρω δε με ξεγελάς πια) αλλά γουστάρω τόσο που ντρέπεσαι πλέον να μου δείξεις ως πρότυπα ζωής, όσα με έκαναν να θέλω να το σκάσω από αυτή τη χώρα.

    Έχω αρχίσει να γουστάρω που ένιωσα άβολα όταν αγόρασα τις μεγάλες γαρίδες (με το συμπάθειο) για την Καθαρή Δευτέρα. Τις ακούμπησα στο ταμείο σχεδόν στα κρυφά, φοβόμουν μη φάω καμιά μάπα από την πισινή μου που κρατούσε με ευλάβεια τον ταραμά των εκατό γραμμαρίων στη λαδόκολλα. Πριν τρία χρόνια, θα ανέμιζα το σολωμό μου και το μπρικ ατενίζοντας τον κόσμο από το δυσθεώρητο ύψος του δίμετρου τζιπ μου.

    Έχω αρχίσει να γουστάρω σου λέω. Σχεδιάζω μάλιστα να αρχίσω τη χαρτογράφηση των λουκεταρισμένων μαγαζιών της περιοχής μου και να οργανώνω πάρτυ σε κάθε καινούριο: Τρεις απολυμένοι υπάλληλοι, ένας επιχειρηματίας πνιγμένος στα χρέη... τέσσερις άνθρωποι που πρέπει να αντιμετωπίσουν τη γύμνια τους, τη χρόνια απομάκρυνση από την ουσία της ύπαρξής τους, τα αποτελέσματα της αδιαφορίας τους, της ανοχής τους, της εγκληματικής τους αμέλειας.

    ΔΥΝΑΤΟ ΜΠΡΑΔΕΡ-PISTOS788-ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως τα φίδια έχουν πιαστεί στην ποντικοπαγίδα, που το φαρμακερό δάγκωμα θα τους επιφέρει τον θάνατο........ Αχ βρε Στρος.....Καν ήξερες,...δεν ρώταγες?!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. νοοτροπίες λαών
    νοοτροπίες ανθρώπων...

    έρχεται άραγε η ανατροπή των πάντων;

    καλημέρα αδελφέ μου

    ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (oly-anazitisis.blogspot.com)
    δεν παίρνει το σχόλιο αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα νιώθω την ανατροπή μέσα μου......την πάλη ενός κατώτερου ανθρώπου με την συνείδησή του.....το βλέπω γύρω μου!
    Υπολογίζαμε χωρίς τον ξενοδόχο! Ο Νους αλλάζει
    Ευχή να δηλώσουμε παρόν όλοι στην νέα βασιλεία.

    "ίσως να έγινε κάποια αναφορά κατάχρηση".....
    Καλημέρα Αδερφή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή