Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πνευματική κρίση-Ο Άνθρωπος είναι Σκοπός και όχι Μέσο


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

- Γέροντα, γιατί πρέπει να ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθάη ,αφού ξέρει τις ανάγκες μας;

- Γιατί υπάρχει ελευθερία. Και μάλιστα, όταν πονάμε για τον πλησίον μας και Τον παρακαλούμε να τον βοηθήση, πολύ συγκινείται ο Θεός ,γιατί τότε επεμβαίνει, χωρίς να παραβιάζεται το αυτεξούσιο. Ο Θεός έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήση τους ανθρώπους που υποφέρουν. Για να τους βοηθήση όμως, πρέπει κάποιος να τον παρακαλέση. Γιατί, αν βοηθήση κάποιον ,χωρίς κανείς να Τον παρακαλέση, τότε ο διάβολος θα διαμαρτυρηθεί και θα πη: « Γιατί τον βοηθάς και παραβιάζεις το αυτεξούσιο; Αφού είναι αμαρτωλός, ανήκει σε εμένα » .
Εδώ βλέπει κανείς και την μεγάλη πνευματική αρχοντιά του Θεού, που ούτε στον διάβολο δίνει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί. Για αυτό θέλει να Τον παρακαλούμε, για να επεμβαίνη – και θέλει ο Θεός να επεμβαίνη αμέσως, αν είναι για το καλό μας - , και να βοηθάη τα πλάσματά Του ανάλογα με τις ανάγκες τους. Για τον κάθε άνθρωπο ενεργεί ξεχωριστά, όπως συμφέρει στον καθέναν καλύτερα.




Τα πάντα διοικούνται από τον Θεό Λόγο , δεν τα διοικούν οι Αμερικανοί , ούτε οι Εβραίοι … Αυτοί επικρατούν μια φορά , διότι το επιτρέπει ο Θεός για να παιδεύει τους δικούς του .
Ο παλαιός Ισραήλ , οι παλαιοί ευσεβείς , που ήταν Εβραίοι , εκπαιδεύτηκαν επτάκις । Και εβδομήκοντα χρόνια ήσαν αιχμάλωτοι στους Χαλδαίους (τους σημερινούς Πέρσες)।

πηγές: http://agioritikesmnimes.pblogs.gr/2010/11/1778-gerontas-mwyshs-agioreiths-diexodos-sthn-syghronh-pnefmatik.हटमल
http://www.agioritikovima.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=120&Itemid=403




"Εάν θέλεις να "πιάσεις" τον Θεό, για να σε ακούσει, όταν προσευχηθείς,γύρισε το κουμπί στη ταπείνωση,γιατί σ'αυτήν την συχνότητα εργάζεται ο Θεός"

2 σχόλια:

  1. αν θέλετε αληθινά να Τον γνωρίσετε πρέπει να εγκαταλείψετε το πλήθος και να επιστρέψετε στην πηγή και στα θεμέλια της προέλευσης σας.Όλες οι δυνάμεις της ψυχής και όλα τα έργα τους, αυτά είναι το πλήθος. Η μνήμη, η αντίληψη και η βούληση σας παρεκτρέπουν, γι' αυτό πρέπει να τα εγκαταλείψετε, όπως επίσης την μέσω των αισθήσεων κατανόηση, τη φαντασία ή οτιδήποτε άλλο το οποίο ζητάτε να γευτείτε. Μόνο έτσι μπορείτε να βιώσετε αυτή την ένωση - πιστέψτε με! ΕΚΕΙΝΟΣ δεν βρέθηκε ποτέ ανάμεσα σε συγγενεις και φίλους, αλλά βρισκόταν εκεί που έχανε τον εαυτό του
    Μ.ΕΚΧΑΡΤ

    ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!

    ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΡΩΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες οι δυνάμεις της ψυχής και όλα τα έργα τους, αυτά είναι το πλήθος.......
    Οι κρυμένες αλήθειες εμφανίζονται
    Να είσαι Καλά Αδερφέ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή