Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

35 εκατομμύρια νόμοι


Αναφέρεται σε σύγχρονο βιβλίο που κυκλοφορεί, ότι στον πλανήτη μας, σ’ όλα τα κράτη, υπάρχουν περίπου 35 εκατομμύρια νόμοι. Και μ’ αυτούς τους νόμους προσπαθούν τα κράτη να επιβάλλουν την δικαιοσύνη και να αναχαιτίσουν το κάθε λογής κακό και την κάθε παρανομία. Προσπαθούν να ρυθμίσουν, ώστε οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων να είναι ομαλές και να μη καταντά η κοινωνία μας ζούγκλα. Μ’ άλλα λόγια οι ανθρώπινοι νόμοι είναι τα αναχώματα, τα υδατοφράγματα, με τα οποία προσπαθεί η κοινωνία μας να μη τη πνίξει ο ορμητικός ωκεανός του κακού.
Παρόλη αυτή τη πληθώρα των νόμων, το κακό θριαμβεύει και τα θετικά αποτελέσματα είναι ελάχιστα। Κι αυτό γιατί πολλοί από τους νόμους είναι δυσνόητοι και περίπλοκοι. Άλλοι είναι σχεδιασμένοι κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ο καθένας να τους ερμηνεύει σύμφωνα με το συμφέρον του. Άλλοι είναι τόσο μακροσκελείς και έχουν τόση έκταση, που μια ολόκληρη ζωή δε φθάνει για να τους διαβάσει κανείς. Για παράδειγμα η νομοθεσία της Ε.Ο.Κ. αποτελείται από 40.000 σελίδες. Φαντασθείτε 40 τόμους των 40.000 σελίδων· και να τους διαβάσει κανείς είναι αδύνατο, και να έχει έστω και μία γενική εικόνα ακατόρθωτο. Έτσι οι νόμοι καταντούν σαν τον ιστό της αράχνης, που πιάνει μεν τα μικρά έντομα, αφήνει όμως τα μεγάλα ζώα να περάσουν. Δηλαδή τις πιο πολλές φορές πιάνουν τους απλούς, τους αδυνάτους, τους πτωχούς ανθρώπους, κι όχι τους ισχυρούς, τους μορφωμένους, τους πλουσίους, οι οποίοι κατορθώνουν να τους έχουν πάντοτε με το μέρος τους.

Όλοι ωστόσο αυτοί οι νόμοι θα ήταν άχρηστοι Όλα τα κοινοβούλια- τα εργοστάσια αυτά παραγωγής νόμων- θα ήταν άχρηστα, αν είχε τη στοιχειώδη λογική ο άνθρωπος ν’ ακούσει και να εφαρμόσει ένα και μοναδικό νόμο. Ο νόμος αυτός ούτε περίπλοκος είναι, ούτε δυσνόητος ώστε να χρειάζονται δικηγόροι για την ερμηνεία του, ούτε αποτελείται από 40.000 σελίδες όπως το δίκαιό της Ε.Ο.Κ Ο νόμος αυτός αποτελείται μόνο από δώδεκα λέξεις, περιέχεται στο κατά Λουκά ευαγγέλιο (6,31), και αναφέρει τα εξής· «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως».

Όλα τα καθήκοντα του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, όλες οι υποχρεώσεις του, συμπυκνωμένες μόνο σε δώδεκα λέξεις। Αυτό όπως καταλαβαίνετε μόνο ένας θα μπορούσε να το κατορθώσει. Μόνο ο θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός θα μπορούσε να δώσει τον χρυσό αυτό κανόνα. Είναι τόσο μικρός σε έκταση, ώστε μπορεί να τον αποστηθίσει ο καθένας. Είναι τόσο απλός, ώστε μπορεί και ο πλέον αγράμματος να τον κατανοήσει πλήρως. Είναι τόσο πλήρης, ώστε να μη υπάρχει ανάγκη συμπληρώσεως με άλλες επιταγές. Είναι τόσο βαθύς και σοφός, ώστε όλη η σοφία του κόσμου και όλες οι θεωρίες των φιλοσόφων να φαντάζουν μπροστά του σαν ψελλίσματα νηπίων.

Πηγή: http://www.pmeletios.com/ar_meletios/evagelia/xrisos__iperlogos_kanonas.html

2 σχόλια:

 1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ...ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΟΜΙΑ...

  ΜΠΡΑΒΟ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΦΩΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ.

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Υπάρχουν πόνοι που έχουν χάσει
  τη μνήμη τους και δεν θυμούνται
  γιατί είναι πόνοι"
  Πορκία

  Αμήν Αδερφέ μου.....στο φως ελπίζουμε και στην αλήθεια.
  Καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή