Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Υπάρχουν ακόμα άξιοι Ακαδημαικοί



Η ομιλία έγινε στη Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2007.Ο Καθηγητής κ. Σταύρος Μπαλογιάννης γεννήθηκε εις την Θεσσαλονίκη, είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
Μετεκπαιδεύθη εις το Ινστιτούτο Νευρολογίας του Λονδίνου National Hospital, Queen Square και Maida Vale Hospital, εις το Πανεπιστήμιο Louvain εις το Βέλγιο, εις το Πανεπιστήμιο Pensylvania εις την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, εις το ΠανεπιστήμιοYale εις το New Haven και εις το Πανεπιστήμιο Nihon του Tokyo.
Έλαβε την ειδικότητα της Νευρολογίας -- Ψυχιατρικής και της Νευροπαθολογίας.Εκλήθη ως επισκέπτης Καθηγητής εις το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, εις το Πανεπιστήμιο του Harvard, εις το Πανεπιστήμιο Τσανγκτσουνκ της Κίνας και εις την Κένυα.
Το ερευνητικό έργο του κ. Μπαλογιάννη αναφέρεται κυρίως εις τις εκφυλιστικές παθήσεις του ΚΝΣ, εις τα απομυελινωτικά νοσήματα, εις την μελέτη του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, εις τους όγκους του ΚΝΣ, εις τις μυϊκές παθήσεις και την Μυασθένεια.
Ως διδάσκων Καθηγητής εκλήθη από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Αλεξανδρουπόλεως δια την διδασκαλία του μαθήματος της Νευρολογίας.
Επί σειρά ετών, ο Καθηγητής κ. Μπαλογιάννης δίδαξε, ως εντεταλμένος Υφηγητής, εις την Θεσσαλονίκη στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι μέλος 42 Επιστημονικών Εταιρειών.
Συμμετείχε με ανακοινώσεις σε 345 Συνέδρια εκ των οποίων σε 150 ήτο προσκεκλημένος ομιλητής.
Συνέγραψε 480 εργασίες και 17 Συγγράμματα.
Είναι Καθηγητής Νευρολογίας και Διευθυντής εις την Α΄ Νευρολογική Κλινική του ΑΠΘ, του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

3 σχόλια:

  1. ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ,ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ...

    ΟΜΟΡΦΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ,ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας.
    William Butler Yeats

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι δυνατό εκείνος που αγωνίζεται για την αρετή να μην έχει πολλούς εχθρούς.(Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος).....καιρός λοιπόν να έχουν και "Φίλους"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή