Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ι-δανικέ Έλληνα




Τυφλώθηκαν οι άνθρωποι στο χθες, σχημάτισαν το σήμερα, έκαναν πορτρέτο το αύριο κι ζουν με τις αναμνήσεις। κι αν μου λες πως 2010 έχουμε, τίποτα δεν εξελίσσεται σε πνεύμα, τίποτα δεν φέρνει την Ανάσταση της ψυχής από τα σύγχρονα "Ιδανικά"। Δεν έρχονται με άρματα να πάρουν την Ελλάδα αλλά με καλλικράτιδες παίρνουν την αφεντιά μας από τα χώματα που έραναν με αίμα οι πρόγονοι। Με πρόσφυγες και πένητες χτυπούν το φιλότιμο, να κατοικούν στα έδρανα που μιλούσε ο Μακρυγιάννης। Φοβόμαστε τους άπληστους υλιστές μην κλέψουν την ιδέα κι εμείς τους τα χαρίζουμε με πρόσχημα την "Ευρωπαία"। Πουλήσαμε τα όνειρα των πατέρων για το ιδανικό σπίτι στην Μύκονο, Πουλήσαμε τα ιδανικά και ξεχνιόμαστε στους εισπράκτορες των καζίνων। Κορόιδο Έλληνα, της μυκητιασμένης πισίνας και του κατασταλτικού χλωριωμένου νερού, τι έχεις να θυμάσαι ποια;
Που είναι η πατρίδα σου;
Σε ποια Ρώμη θα ζητιανεύεις την αξιοπρέπειά σου, όντας ποια στην ανοχή του οίκου της πόρνης ύλης; Δεν χωράει ποια ο Γολγοθάς τους παχύσαρκους λογισμούς σου, ούτε τα ξεπεσμένα ιδανικά σου!
Που θα σταθείς χωρίς πόνο; ΠΟΥ;
Η θέλησή μας τρέχει αγώνα να κερδίσει, ενάντια στη λογική και στην φαρτή μας φύση
Αγάπη ονομάσαμε την ύλη που πληγώνει, τα πάθη μας δοξάσαμε κι ο πόνος μας ενώνει।
Θυσία δεν γνωρίσαμε να δείχνει το σταυρό μας, απαρνηθήκαμε εμάς στο ψεύτικο εγώ μας।
Η θέλησή μας τρέχει αγώνα να κερδίσει κι ο διάολος χαμογελά που κυβερνά την λύση।




Ο άνθρωπος θα μείνει αυτό που γεννήθηκε να Είναι
«Ελεύθερος και ανεξάρτητος»

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ -ΔΥΝΑΤΗ...

    Ποια είναι η θέση του γνήσιου ανθρώπου στη σημερινή εποχή; Θέση, νομίζουμε, μάρτυρα και ήρωα. Στους ώμους του ακουμπά ολόκληρη η καθημαγμένη ανθρωπότητα, ζητώντας από αυτόν να σώσει την τιμή της και να φροντίσει να μεταδώσει τα φώτα της εντιμότητάς του προς εκείνους που έρχονται. Προβάλλει και υπογραμμίζει με ειλικρίνεια τη θέση του, ζητεί το σεβασμό της προσωπικότητάς του με σεμνότητα και ευγένεια, αλλά και αμετάπειστη επιμονή και σταθερότητα. Νιώθει πως ζει, κινείται και εξελίσσεται μέσα στον κόσμο.
    Χωρίς αυτούς τους λίγους, γνήσιους, εσωτερικά άγρυπνους ανθρώπους η ζωή δε θα είχε νόημα, ούτε ο κόσμος αξία. Οι περισσότεροι λιποτακτούν από το υπαρξιακό τους χρέος, αρνούνται η φοβούνται να προσπαθήσουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους. Προτιμούν να χαθούν μέσα στον πηλό, να εξαφανιστούν στην υπνηλία της ανωνυμίας, εκεί στα χαμηλά, που η ιστορία ποτέ δεν πατεί το πόδι της.
    Αλλά ο γνήσιος άνθρωπος περπατάει στις κορυφογραμμές, είναι σύντροφός και ο συνεργάτης της Ιστορίας. Ό,τι μπορέσει να σωθεί σ' αυτήν την κοσμοχαλασιά, που περνάμε, θα σωθεί χάρη σ' αυτόν.
    Κ. Τσιρόπουλος

    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ-ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια Ζωή Ο Σταυρός του Ενός μας γλυτώνει.........Μια Ζωή, για τις Αμαρτίες όλων!
    Όσο υπάρχουν άνθρωποi......και ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ-ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
    Καλό βράδυ Αδερφέ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή