Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Ένδεια

 Ντροπή Έλληνες! 

Πόσα χρόνια θα πάρει να γίνουμε αδέλφια , 

μοιάζουμε σαν σίδερα με τόση ανέχεια , 

πάγωσε όλη η πόλη απάνω στο στήθος , 
ζέστανε τα χέρια μου να λιώσει το μίσος .


Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.

Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.

Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω». 

Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του, «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον». Θέλω να το βλέπω κοντά στα’ κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας, τρομάρα τους.


Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.

Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας!

Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους.Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. Ντροπή Έλληνες! 

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»


Επίκαιρο χειρόγραφο του θρυλικού Στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης Ιωάννη Μακρυγιάννη

4 σχόλια:

 1. ...Απ'την αρχή αναζητώ της καρδιάς μου το σπίτι,
  να καλωδιώσω τα σύρματα, να ανάψει η πίστη,
  τώρα που κάθε μέρα λάμπει σαν μάχη
  και όλοι αναρωτιούνται αν έφταιξαν σε κάτι...

  ... Κανένα από τα συνθήματα την ψυχή μου δεν εκφράζει,
  κοιτάζω το σκυλί που με πίστη με κοιτάζει
  και αναρωτιέμαι πάλι από πού τρέχουν τα δάκρυα,
  απ'την μετάνοια, την συγχώρεση, την εξιλέωση;

  ΚΑΛΟ ΜΠΡΟ ΜΟΥ!!!

  Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία...

  ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΥΡΑΚΗ ΠΑΛΙΟ...ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙΤΛΟ Η ΑΠΟΚΑΘΑΡΣΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ...ΑΠΟ ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...ΤΟΓΙΟ;;;

  ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ...ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ...

  ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Pistos 788
  Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών.
  Η Ιστορία έγραψε και θέλει να επαναλαμβάνεται! Επιμένουν να στρώσουν το έδαφος για τον επίγειο "Βασιλέα τους". Της καρδιάς μας το σπίτι είναι στο ουρανό στην δική του Βασιλεία! Τους εχθρούς μας τους ξέραμε, αλλά την Ελλάδα πάντα την προδίδουν οι "φίλοι".
  Καλό βράδυ Αδερφέ μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Νέοι, πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και έπειτα υπέρ ΠΑΤΡΙΔΟΣ...»
  Θ. Κολοκοτρώνης

  https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/31459_426118317474304_1369786421_n.jpg  Σίφνος, Παναγιά του Βουνού, 13-7-15
  Αγαπητέ μου κ. Ζερβέ
  Ζω επιτέλους τη ζωή μου. Ένα κελί κάτασπρο, ένα λαγήνι νερό, λίγο γάλα και αυγά
  κ’ ένα παραθυράκι απ’ όπου βλέπω τη θάλασσα και τις ελιές στο πλάι του βουνού. Κ’έπειτα, απόξω, μια μεγάλη αυλή πλακοστρωμένη και στην άκρα, το λευκό μνήμα της “Μοναχής Θεοφίλης”, που απάνω του τώρα ακουμπω και Σας γράφω. Είμαι αληθινά βαθύτατα ευτυχής. Μου φαίνεται πως τίποτα δεν μπορώ πια να επιθυμήσω. Η ψυχή μου λευτερώθηκε κι άρχισα να γράφω και βρίσκομαι διαρκώς κάτω από τα φτερά αν όχι της Νίκης μα του Λυτρωμού.
  Πόσο μάταια περιέπλεξαν οι άνθρωποι τη ζωή τους με πλήθος ανόητες ανάγκες!
  Απεδώ ο παραλογισμός της κοινωνικής ζωής μου κάνει κατάπληξη. Προς τι όλα
  αυτά; Η ζωή είναι υψηλότερη και απλούστερη. Τήνε νοιώθω εδώ, στην αυλή,
  το βράδυ σα βασιλέψει ο ήλιος και υψωθεί το φεγγάρι και φυσήξει το βραδυνό αεράκι. Ή τη νύχτα, σαν ξυπνώ και για να πιστέψω σ’ ευτυχία μου, ανοίγω το κελί και βλεπω τον κάτασπρο τρούλο της εκκλησίας και ακούω το μακρυνό γαύγισμα του σκύλου στο φεγγάρι.
  Αναπνέω το Θεό, σαν τον αέρα το βουνήσιο και όλο μου το σώμα φεγγοβολά από την παρουσία του. “Φυγή μόνου προς μόνο”,
  τα τελευταία αυτά λόγια του Πλωτίνου πως θάθελα να γίνουν η αρχή μιας νέας, ανώτερης ζωής!
  Πάντα δικό Σας
  Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ  ''Αναπνέω το Θεό, σαν τον αέρα το βουνήσιο και όλο μου το σώμα φεγγοβολά από την παρουσία του''
  .....γιατί αυτό είναι Έλληνας!!! αυτό είναι Ελλάδα!!!

  Καλό βράδυ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος
  κανείς δεν πιστεύει πως η ψυχή του είναι το άπειρο .
  Τόση ιστορία γεμάτη από αίμα ,
  με μια εύκολη εξουσία φοράνε ένα στέμμα
  ................................
  Καθόλου δε μ'αρεσει το άγαμη στο
  βιογραφικό μου.... Θα βάλω γαμάτη που
  είναι και πιασαρικο...!!
  Καλημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή