Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κηρύττεται πλέον φανερά



Καὶ τοῦ ψιθύρησα: «Ἄφαντο βυθίσου αὐτοῦ καὶ ζῆσε
μὲ τὰ βαθιὰ ριζώματα καὶ μὲ τ᾿ ἀρχαῖα συντρίμμια,

ὅσο ποὺ νἄρθ᾿ ἡ ὥρα σου, ἀθάνατ᾿ ἄνθος εἶσαι,

ναὸς νὰ ντύση καρτερεῖ τὴ θεία δική σου γύμνια!»

Κ᾿ ἐγὼ ἀποκρίθηκα: «Ἂς περάσω κι ἂς πεθάνω!
Πλάστης κ᾿ ἐγὼ μ᾿ ὅλο τὸ νοῦ καὶ μ᾿ ὅλη τὴν καρδιά μου
λάκκος κι ἂς φάῃ τὸ πλάσμα μου, ἀπὸ τ᾿ ἀθάνατα ὅλα
μπορεῖ ν᾿ ἀξίζει πιὸ πολὺ τὸ γοργοπέρασμά μου».
"κηρύττεται πλέον φανερά η αγραμματωσύνη, και το ανωφελές του ορθώς γράφειν ή ομιλείν", ώστε "κατήντησε να γίνει όλη σχεδόν η γλώσσα νόθον και κίβδηλον κατασκεύασμα". Ακολουθούν οι Έλληνες γράφει "τα της χριστιανικής λατρείας άνευ πίστεως και χρηστού συνειδότος". Το άηθες, η ηθοφθορία, η ανηθικότητα, το μισάδελφο αρχίζουν να κυριαρχούν κι επικρατούν. Τι θα έλεγε για σήμερα, εκατό έτη μετά, ο θεσπέσιος Παπαδιαμάντης; 
Λύση στο πρόβλημα κατά τον Παπαδιαμάντη είναι η εν μετανοία άμεση επιστροφή στην ανόθευτη και γνήσια εκκλησιαστική παράδοση. Συγκεκριμένα τονίζει: "Άμωνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και του πιθηκισμού, του διαφθείραντος το φρόνημα κα εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεωκοπίας". Οι λόγοι του, αγαπητοί μου, όπως αντιλαμβάνεσθε όλοι πολύ καλά έχουν μια σημαντική επικαιρότητα. 
Από νωρίς είχε συνειδητοποιήσει καλά τη ματαιότητα της εγκοσμιότητος, είχε αφοβία θανάτου, θερμή πίστη. Θέλησε να ζήσει απλά, λιτά, απόμερα, ήσυχα, γαλήνια και νηφάλια. Δεν ψήλωσε ο νους του, δεν υψηλοφρόνησε, στάθηκε πλάι στους ταπεινούς και καταφρονεμένους και τους πέρασε ωραία στο έργο του. 

Το έργο του Παπαδιαμάντη διασώζει την αγνή λαϊκή ευσέβεια. Οι ιερείς του έργου του είναι απλοί, φτωχοί, ενίοτε και απλοϊκοί, αλλά βιώνουν υπαρξιακά, ακόμη και όταν δεν μπορούν να το εκφράσουν, το μυστήριο του ζώντος Θεού, τη γνήσια ορθόδοξη βιοτή και λειτουργική παράδοση.


πηγή: http://1myblog.pblogs.gr
\
Κι έφτανε μόνο ένα όχι να μείνει ο φόβος αλημέριαστος παντού.

6 σχόλια:

  1. Eπιμένουμε λοιπόν στο ερώτημα ιχνογραφώντας απάντηση προσωπική. Ποια γνωρίσματα θα έχει το καινούργιο, αν ποτέ προκύψει, στον ελλαδικό πολιτικό βίο;

    Πρώτο γνώρισμα: Tο καινούργιο, για να είναι καινούργιο, δεν θα είναι προσωποπαγές. Δεν θα το σαρκώνει η ατομική περίπτωση, έστω και χαρισματικού ηγέτη. Δεν θα είναι ένας, μοναδικός ο μπροστάρης. Θα είναι επιτελική ομάδα. Aπλώς ομάδα, ακόμα και ανθρώπων εξαιρετικά ικανών, δεν αρκεί, αν δεν λειτουργεί επιτελικά. Aυτοί που θα τη συγκροτούν πρέπει να έχουν ως πρωταρχικό χάρισμα την επιτελική ικανότητα. Tαλέντο στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Στην εξασφάλιση των όρων πραγματοποίησης μιας απόφασης, προτού ανακοινωθεί η απόφαση.

    Δεύτερο γνώρισμα: Aν η απόφαση έχει τις εγγυήσεις επιτελικής προετοιμασίας, τότε η τόλμη του καινούργιου δεν έχει περιορισμούς. Θα μεταφερθεί η πρωτεύουσα της χώρας. Aπό την Aθήνα στη Θεσσαλονίκη. Eίναι αναγκαία προϋπόθεση για να σχεδιαστεί εξ υπαρχής ο αναπτυξιακός χάρτης, να προγραμματιστεί μεθοδικά η νεκρανάσταση της πεθαμένης ελληνικής περιφέρειας. Nα προκληθεί, με ουσιώδη κίνητρα, η καθολική κατά το δυνατό αντίσταση στην ερημοποίηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους εδαφών της ελληνικής επικράτειας. Nα αναχαιτιστεί το τριτοκοσμικό μοντέλο της παράλογης και απάνθρωπης ανάπτυξης τερατουπόλεων.

    H μεταφορά της πρωτεύουσας στη Θεσσαλονίκη έχει και τεράστια συμβολική σημασία, αναπροσανατολίζει το κοινωνικό φαντασιακό: Mπαίνει οριστικό τέλος στο κοραϊκό κράτος, στο προτεκτοράτο της ζηλότυπης αρχαιολατρίας των Δυτικών, το καταγωγικά και προγραμματικά μεταπρατικό. Tέλος στη συσίφεια προσπάθεια δύο αιώνων να ικανοποιήσουμε τις δικές μας ανάγκες πιθηκίζοντας θεσμούς που γέννησαν άλλες κοινωνίες για δικές τους, σαφώς διαφορετικές προτεραιότητες. H ενεργός μετοχή του Eλληνισμού στο σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι προϋποθέτει την απελευθέρωση από την επαρχιωτική μειονεξία του «ανήκομεν εις την Δύσιν».
    Χ.Γιανναράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν στηρίξεις το ένα σου πόδι έξω απ' τη Γη ποτέ σου δεν θα μπορέσεις να σταθείς επάνω της.

    Από τη ΜΑΡΙΑ ΝΕΦΕΛΗ του Οδυσσέα Ελύτη

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΠΡΑΔΕΡ...ΕΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ...

    ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ-ΖΚΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pistos788
    Απο το ομώνυμο Μ.Ν
    Κι απ΄ τις φουρτούνες

    τις πολλές γυρίστηκα μες στους

    ανθρώπους αυτοεξορίστηκα!

    ............
    Ο Θεός ρίχνει μια ματιά στη γη και βλέπει σε μια χώρα της Αφρικής τους ανθρώπους σε άθλια κατάσταση: μικρά παιδιά να πεθαίνουν από πείνα και αρρώστειες που στον αναπτυγμένο κόσμο έχουμε ξεχάσει, μεγάλους εξαϋλωμένους, με πληγωμένα κορμιά από μολύνσεις και γύρω τους ερημωμένη γη και καταστροφή.
    Ρωτά γιατί συμβαίνει αυτό και οι άγγελοι του απαντούν πως ο ίδιος αποφάσισε παλιά ότι έτσι πρέπει να γίνεται για να τιμωρηθεί το ανθρώπινο γένος για το προπατορικό αμάρτημα.
    Ο Θεός αποκρίνεται απορημένος: Μα εγώ πλάκα έκανα. Ξανακοιτάζει στη γη και λίγο πιο πάνω στην υδρόγειο βλέπει κάτι καθολικούς ιερείς που περνούσαν ζωή χαρισάμενη.
    Ρωτά πάλι ξαφνιασμένος τώρα: αυτοί γιατί δεν υποφέρουν;
    Και η απάντηση: Αυτοί Πανάγαθε το ξέρανε ότι έκανες πλάκα...
    Καλησπέρα μπάδερ, Η Αλίκη σε χαιρετά...!!! Η μόνη ουσία στην κοινωνία είναι το Επι γιατί μόνος, ούτε στον Παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα κύκλο δικό του από πράματα, από δέντρα, ζώα, ανθρώπους, Ιδέες· και τον κύκλο τούτον έχει χρέος αυτός να τον σώσει. Αυτός, κανένας άλλος. Αν δεν τον σώσει, δεν μπορεί να σωθεί.
    Είναι οι άθλοι οι δικοί του που έχει χρέος να τελέψει προτού πεθάνει. Αλλιώς δε σώζεται. Γιατί η ίδια η ψυχή του είναι σκορπισμένη, σκλαβωμένη στα πράματα τούτα γύρω του, στα δέντρα, στα ζώα, στους ανθρώπους, στις Ιδέες, κι αυτή, την ψυχή του, σώζει τελώντας τους άθλους.
    Αν είσαι αργάτης, δούλευε τη γης, βόηθα τη να καρπίσει. Φωνάζουν οι σπόροι μέσα από τα χώματα, φωνάζει ο Θεός μέσα από τους σπόρους. Λευτέρωσε τον. Ένα χωράφι προσμένει από σένα τη λύτρωση, μια μηχανή προσμένει από σένα την ψυχή της. Πια δεν μπορείς να σωθείς, αν δεν τα σώσεις».
    «Ασκητική» Ν. Καζαντζάκης



    Πόσο επίκαιρος..... αλήθεια ο Παπαδιαμάντης.
    Εξαιρετικα!!!

    Όμορφα βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος
    ...και τον κύκλο τούτον έχει χρέος αυτός να τον σώσει! Σαφέστατος ο Νίκος

    Σπορά , το αντάρτικο του μέλλοντος !
    ” Στα Τζουμέρκα θα βρείτε σπόρο..”
    Δυσνόητη και ανερμήνευτη παραμένει η αναφορά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού , στα ονειρικά Τζουμέρκα.

    Περιμένει την εκπληρωση της η προφητεία σε κάποια χρονο κοιτίδα του μέλλοντος.


    Σ` ένα μέλλον στο οποίο η φυλακή μας , εκτός των άλλων θα μας στερεί ΚΑΙ τη δυνατότητα της αναπαραγωγής και διατήρησης των σπόρων.

    Πόσο μακρινό είναι αυτό το μέλλον ;

    Mήπως η καθημερινή αγωνία για τις βιοτικές ανάγκες και η πνευματική αδιαφορία έχουν μολύνει και αμβλύνει τη σκέψη μας;

    Mήπως δεν ανήκουμε στους ” συνετούς που θα εννοήσουν ” ;


    ” Υποκριτές ! Τα σημάδια του ουρανού και της γής ξέρετε να τα διακρίνετε. Πως δεν ξέρετε να διακρίνετε τα σημάδια των καιρών” ;

    ( Λουκά ΙΒ 56 κ Ματθαίου ΙΣΤ 3 ).

    Το νομοθετικό συρματόπλεγμα υψώνεται με γοργούς ρυθμούς σε Ευρώπη κι Αμερική , και στο στόχαστρο βρίσκεται ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα της τροφής. Ο ΣΠΟΡΟΣ !

    Με την διάβρωση και εξαφάνιση της ποικιλότητς του , και την σταδιακή απαγόρευση της παραγωγής και της αναπαραγωγής του.

    Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΠΟΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΕΙ , είναι μέρος του τελετουργικού της πιο οργιαστικής σατανιστικής τελετής των αιώνων.

    Αλήθεια έχουμε σκεφτεί πόσοι από εμάς γνωρίζουμε να διακρίνουμε τα είδη των σπόρων , τη συλλογή τους , τη συντήρησή τους , την καλλιέργειά τους , την εποχή κατά την οποία γίνονται όλα αυτά ;

    EXOΥΜΕ ΦΥΤΕΨΕΙ , ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ , ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ;


    Ας δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην είδηση που ακολουθεί κι ας πράξουμε αναλόγως.

    ………………………………………………………………………..

    Απαγόρευση καλλιεργειών από Ε.Ε. Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!


    ΠΗΓΗ: Σπορά , το αντάρτικο του μέλλοντος ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/05/blog-post_3344.html#ixzz1ySOjJZhh

    ΑπάντησηΔιαγραφή