Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Ο ΦΟΒΟΣ & Ο ΤΡΟΜΟΣ


Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ καλεί τον Εωσφόρο τον πρωτάγγελο κατ’εντολή του Θεού να τιμήσει τον άνθρωπο δοξάζοντας τον Θεό, ετούτος αρνήθηκε λέγοντας: «Δεν τιμώ ποτέ το χώμα και το νερό!! Εγώ είμαι πνεύμα και φωτιά!» Και τότε άρχισε η πτώση η μεγάλη!Αυτός και όλο το τάγμα τουεξέπεσε εκ του ουρανού! Τότε ο Αρχών Μιχαήλ εκραύγασε φοβούμενος και για τους υπόλοιπους αγγέλους «το στώμεν καλώς- σταθήτε γερά, στώμεν μετά φόβου – κρατηθείτε εν φόβο θεού! Έως τότε όλοι οι Άγγελοι είχαν την ελευθερία της βούλησης, μετά απ’αυτό τους στερήθηκε και δεν μπορούν να πέσουν πιά! Ο μόνος που έχει το αυτεξούσιο του είναι ο Αρχών Πάσα των Αγγέλων Μιχαήλ ο φιλάνθρωπος! Το γιατί; Διότι είναι αδύνατον να θελήσει

κάτι διαφορετικό από τη θέληση του Θεού! Το λέει κα το όνομα του: Αυτός που μοιάζει τόσο πολύ στον Θεό..Ο Θεός διέπλασε το Ελληνικό Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητος.

« Οι θείοι λόγοι του Σωτήρος, όταν του ανήγγειλαν ότι εζήτησαν να Τον δουν Έλληνες, νυν εδοξάσθη ο υιός του ανθρώπου, είχαν βαθείαν έννοιαν. Ήσαν λόγοι προφητικοί, πρόβλεψις των μελλόντων.

Οι εκεί εμφανισθέντες Έλληνες ήσαν οι αντιπρόσωποι όλου του Ελληνικού Έθνους.

Εις την παρουσίαν τους ο Θεάνθρωπος Ιησούς διέκρινε το Έθνος εκείνον, εις το οποίον έμελλε να παραδώσει την Ιεράν παρακαταθήκην διά να την διαφυλάξει χάριν της ανθρωπότητος . . . και αναγνώρισεν το Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητος και από αυτήν την θέσιν το εκάλεσεν να εργασθή διά την αναγέννησίν της »

« Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίσει την αλήθειαν και διαδίδει αυτήν εις τα άλλα Έθνη.

Ναι, ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θείαν Πρόνοιαν διδάσκαλος της ανθρωπότητος. Τούτον το έργον είναι η πνευματική κληρονομιά του, τούτη είναι η αποστολή του, τούτον είναι το ξεχωριστόν κάλεσμά του μεταξύ των εθνών ».

( Αγίου Νεκταρίου: «Περί της Ελληνικής Φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν», σελ. 15 & «Γνώθι Σαυτόν» )

Ηθελα η φαση να γκρεμιστεί για να κτιστεί απ την αρχη,
Κακα μαντατα για κακα συμβαντα, βγαιναν στη φορα ..

Γίναμε φορείς και κομιστές χαμηλης νοημοσυνης,

Φεραμε τη διαφθορα απ τη πισω πορτα

Μαύρα πέπλα που μου εμποδίζαν την αληθινή όραση του καλού
Σκίζονται και χάνονται από εμπρός μου
Άλλαξε εντός μου ο ρυθμός του κόσμου
Το μυαλό μου διαυγές

Γι αυτό, ας δώσουμε φως από δω και πέρα,
Υψώστε πυρσούς στον αέρα, να γίνει μέρα.

3 σχόλια:

 1. Όχι να αρκεστεί στο "νυν έχον" αλλά να επεκταθεί στο "δυνατόν γενέσθαι"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.......

  «ΧΩΡΙΣ αρετή και θρησκεία δεν σχηματίζεται κοινωνία, ούτε βασίλειον».

  (Στρατηγός Μακρυγιάννης)  Την φοβουνται την πίστη μας..... γι αυτό την πολεμούν... προσπαθούν να απομακρύνουν τον λαό από την εκκλησία. Να υποδουλώσουν το μυαλό....
  Όμως το φως Του είναι στη καρδιά!!!!!!!!!
  Με την αληθινή αγάπη ΤΟΥ ο έλληνας θα στέκεται πάντα ΟΡΘΙΟΣ.-  «Νέοι, πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε,..........

  (Θ. Κολοκοτρώνης)


  http://4.bp.blogspot.com/-wQw86JvYXxk/Trrmay2igVI/AAAAAAAACdI/nGatGz92zkE/s1600/imagesCAARF1R7.jpg


  "Κύριε ὁ Θεός ἡμῶν... τό εὐσεβές ἡμῶν ἔθνος τῆ δυνάμει σου κραταίωσον, τήν νεότητα παιδαγώγησον, τό γῆρας περικράτησον, τούς ὀλιγοψύχους παραμύθισον, τούς ἐσκορπισμένους ἐπισυνάγαγε, τούς πεπλανημένους ἐπανάγαγε καί σύναψον τῆ ἁγία σου Ἐκκλησία, ἤν τῆ θεία σου χάριτι καλῶς διαφύλαξον..."

  Καλό βράδυ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος

  “Μίλα όταν έχεις κάτι καλύτερο από την σιωπή.”

  Πνευματικές θέσεις, προσευχές!
  Καλό βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή