Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτό το μεγάλο κακό, Από πού προέρχεται;




Μες στο κενό θησαύριζα και τώρα πάλι

μες στους θησαυρούς μένω κενός

---------------

Αυτό το μεγάλο κακό?

Από πού προέρχεται ?

Πως μπορεί να κλέψει τον κόσμο?

Ποια ρίζα και ποιος σπόρος το έκανε να αυξηθεί?

Ποιος το κάνει αυτό?

Ποιος μας σκοτώνει?

Στερώντας μας την ζωή και το φώς?

Κοροϊδεύοντας μας με τη θέα, του τι θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε?

Επωφελούν τα ερείπιά μας την Γη?

Βοηθάει το γρασίδι να μεγαλώνει ή τον ήλιο να λάμψει?

Είναι αυτό το σκοτάδι μέσα σου επίσης?

Έχετε περάσει μέσα από αυτή τη νύχτα?

----------------

Είναι που οι άνθρωποι δεν το θελήσανε ειδαλλιώς...


Τέτοιαν εύστοχη δείξε αδεξιότητα

και να: ο Θεός!

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

«οι Έλληνες είναι ικανοί για το καλύτερο όταν τα πράγματα έχουν φτάσει στο χειρότερο».
Βλέπω έναν Άλλο Κόσμο.
Κάποιες στιγμές
σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι......
....η Φαντασία Μου

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αθάνατος


Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι αντικείμενο αλλά σαρκωμένο Πνεύμα

Τα εκκοσμικευμένα μάτια απογυμνώνουν τα όντα και τα γεγονότα από το μυστικό φως της Θείας Παρουσίας. Ισοπεδώνουν το ουράνιο βάθος. Προδίδουν τον ορίζοντα της χάριτος.

Η απουσία της εν-τροπής, τρέπει τον άνθρωπο προς την εξωτερικότητα. Η απελευθέρωση οδηγεί στην ολοκληρωτική δέσμευση με τα εγωικά πάθη.

Ο απελευθερωμένος, αποκόπτει τους νοηματογόνους δεσμούς με τον θεό και τον συνάνθρωπο. Υποτάσσεται στις σκοτεινές επιθυμίες του εαυτού του, βολεύει τις ανάγκες του και απογοητεύεται. Συχνάζει παρέες και απομονώνεται. Ξεσκεπάζει το σώμα του και σκοτίζει το πρόσωπό του.

Ο δρόμος της πνευματικής ανάπτυξης περνά μέσα από την συστολή και την ταπείνωση.

Η άνεση της γυμνότητας μας φυλακίζει στο επάργυρο κλουβί της φυσικής, ενορμητικής αναγκαιότητας. Η αισθητική σεμνότητα ως εύοσμο μύρο, ευφραίνει τα πνευματικά αισθητήρια. Η ωραιότητα της αγνείας, προσμαρτυρεί το άπειρο κάλλος της θείας πραγματικότητας.

Ευλογημένος ο δρόμος που οδηγεί στην πρόσληψη των Θείων ιδιοτήτων.

Ερασμιώτατος ο πατέρας της ταπείνωσης, η πηγή της αγνότητας, ο σεμνός Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος.

πηγη κειμένου: http://www.psyche.gr/gymnou.htm


Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Να σκοπός μιας ζωής! -Δίδαξέ με έλληνα - teach me to dance


Χωρίς το κλασσικό ελληνικό πνεύμα δεν θα υπήρχε ούτε Ευρώπη ούτε Ελλάδα σημερινή.

Χωρίς μια τέτοια πίστη κάθε ενότητα ευρωπαϊκή είναι καταδικασμένη να αποτύχει, ακριβώς όπως κάθε έθνος και κάθε λαός που δεν έχει μια τέτοια πίστη για τον εαυτό του αργά η γρήγορα θα πεθάνει.



because some things are just Greek and no one can change that
«Θέλω να είμαι ωραίο δείγμα ανθρώπου Έλληνος. Να σκοπός μιας ζωής! Δουλεύοντας για τον Ελληνισμό, δουλεύω για τον εαυτό μου. Θέλω να ξοδέψω την ψυχή μου μέσα στο έθνος μου, σε μια αλληλεγγύη με τους ομοφύλους μου». Ίων Δραγούμης

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



Αναλογικά θα διανεμηθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Κύπρου σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα δήλωσε ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξακολουθούν να πιστεύουν ότι, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης για την επανένωση της Κύπρου επί τη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού θα πρέπει να μοιραστούν αναλογικά (μπορεί να αποδοθεί και με τον όρο ισοδυνάμως, στην αγγλική γλώσσα χρησιμοποιήθηκε ο όρος equitably) ανάμεσα στις δύο κοινότητες».
πηγή: http://greeknation.blogspot.com/2011/09/12.html

Η κοσμική αντίληψη βέβαια, αντίθετη με τον σταυρό του Χριστού, πρεσβεύει ότι: η αναζήτηση της άνεσης, της καλοζωίας, της ευδαιμονίας, είναι ο μόνος σκοπός αυτής της ζωής, ένας σκοπός που σίγουρα αγιάζει τα μέσα για την ευόδωσή του. Ο Αγιασμός αυτών των μέσων είναι που δυστυχώς οδήγησε στην απανθρωποποίηση πολλών-χριστιανικών μάλιστα-κοινωνιών και στην καλλιέργεια του δόγματος της υπερίσχυσης του δυνατότερου, της αρχής δηλαδή που απο της δημιουργίας και εντεύθεν διέπει τις κοινωνίες των άλογων ζώων.

Ο κόσμος ακόμη και εκείνες τις φοβερές στιγμές, ζητούσε δια του "εκπροσώπου" του-του συσταυρωθέντος ληστού- τεκμήρια της δύναμής του... "εάν είσαι γιός του Θεού, κατέβα απο το σταυρό, σώσε τον εαυτό σου κι εμάς". Η προσάρτηση και η ανύψωση του Χριστού στο σταυρό αποτέλεσε και αποτελεί για πολλούς και τότε και τώρα σημείο αντιλογίας...
Χωρίς το φως της Αναστάσεως είναι αδύνατο να κατανοηθεί αυτό το μυστήριο.
ΠΗΓΗ: Φωνή Κυρίου αριθμ. φυλ. 37

Μεγαλυνάριον

Ως ο Παύλος πάτερ περιελθών, πόλεις και χωρία, ταις καρδίαις των ευσεβών πίστεως την φλόγα, ανήψας της αγίας, και έφλεξας της πλάνης, άπαν ζιζάνιον.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Εντρόμου διανοίας

AΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...
Μία πιθανή συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα πρέπει να θεωρείται «ταμπού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, υιοθετώντας την αντίστοιχη θέση του γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού...
Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ. Ο κ. Ρέσλερ «εξέφρασε με δικά του λόγια τους στόχους του συνόλου της γερμανικής κυβέρνησης»

Ο πρωθυπουργός μας, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας μας, είπε:

Δεν έχω δει CDS, δεν ήξερα τι είναι τα CDS….

Η Μαμά σου, Το ξέρει;

Τίποτε, δεν ανακουφίζει τον μαζάνθρωπο, όσο η μετριότης των πολιτικών και πνευματικών ηγετών του.

Στέλιος Ράμφος

Η ζωή τούτη δεν είναι αποκύημα εντρόμου διανοίας, αλλά γεγονός χειροπιαστό: θα ήταν αδιανόητο να θυσιάζομαι για τον δικό μου ή τον άγνωστο συνάνθρωπο, να πεθαίνω για ένα ιδανικό, εάν δεν ενεργούσε μέσα μου κάτι ανώτερο και ισχυρότερο από το ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως, όπως αδιανόητη θα ήταν η ανθρώπινη ιστορία και εξέλιξη. Κι αυτό το κάτι, για το οποίο δίνω το πεπερασμένο εγώ μου, δεν μπορεί παρά να είναι πνεύμα αιώνιο και άφθαρτο, διότι εν εναντία περιπτώσει η αυτοθυσία θα ήταν αυτοκτονία, η δε πνευματική ελευθερία εξορκιστέα.

“ΜΕΛΕΤΗ ΘΑΝΑΤΟΥ” Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Των Ιμίων


Το βασανιστήριο ρωτάει, ο πόνος απαντάει

Κάποιοι Κορόϊδεψαν Όλο τον Ελληνικό Λαό



Στις γκρίζες ζώνες Απο Τότε
http://www.youtube.com/watch?v=0hx4xtV2Ujg&feature=related
http://youtu.be/0hx4xtV2Ujg


Εδώ δεν έχει κριτική προς αυτά τα παιδιά ή είσαι Έλληνας και είσαι μαζί τους ή δεν είσαι.Τα παιδιά αυτά εκπαιδέυονται για να δώσουν τη ζωή τους σε ώρα ανάγκης και θα την δώσουν ακόμα κι όταν η πατρίδα θα τους φερθεί άσχημα. Γιατί; γιατί έχουν την Ελλάδα στη ψυχή τους.

« Ο λαός κάνει την καλύτερη κρίση, αλλά μακροχρονίως ».

John Kennedy



« …. νόσημα (γαρ) αίσχιστον είναι φημί σύνθετους λόγους ».

ΑΙΣΧΥΛΟΣ

(Δεν υπάρχει χειρότερο κακό από τα ωραία λόγια που σε ξεγελάνε).

Το σίγουρο είναι πως η εξαθλίωση στην οποία οδηγείται ο ελληνικός λαός, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανεργία, τον δείκτη ύφεσης, την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας και της απεμπόλησης της εθνικής μας κυριαρχίας είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ πολέμου. Σίγουρα κάποια στιγμή, και εύχομαι να το ζήσω, όσοι μας οδήγησαν εδώ θα δικαστούν σε ΚΑΝΟΝΙΚΑ δικαστήρια με την κατηγορία που τους αποδίδει ΣΗΜΕΡΑ το δικαστήριο της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

πηγή: http://greeknation.blogspot.com/2011/09/blog-post_4445.html


Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΛΑ ΡΕ



"Ζήσε τη ζωή σου με τον ίδιο τρόπο που θα ήθελες τα παιδιά σου να ζήσουν τη δική τους"

Υπάρχουν πολλά βίντεο, βιβλία, σελίδες που ενημερώνουν για τον κρυφό πόλεμο της νέας τάξης πραγμάτων «πονηρού πνεύματος» εναντίων της ανθρωπότητας και κυρίως των νέων που είναι και το μέλλον. Κάθε πολιτισμός μπορεί να εξαφανιστεί όταν προσβληθεί η «Παιδεία».


Αυτό που μπορώ να μοιραστώ είναι μια προσωπική εμπειρία:

Κάπου στο 1995 έκανα την πρώτη μου επίσκεψη στο Άγιο Όρος μαζί με έναν φίλο και το παιδί του (ηλικίας 7-8 ετών) προσπαθώντας να βρει μια λύση στο πρόβλημα της υπνοβασίας που είχε το παιδί τότε. Ο γέροντας που συναντήσαμε και μας φιλοξένησε, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν «πόσες ώρες τηλεόραση βλέπει το παιδί»!

Μετά από τις συμβουλές του, η οικογένεια του φίλου περιόρισε τις ώρες που τα παιδιά εκτίθονταν στην τηλεόραση και το πρόβλημα της υπνοβασίας υποχώρησε, μέχρι που εξαφανίστηκε.

κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου:
Στις μέρες μας η μοίρα της Εκπαίδευσης έχει δεθεί άρρηκτα με τη μοίρα του χρήματος, ασχέτως αν όλοι οι έλληνες πιστεύουν πως δεν θά ‘πρεπε να είναι έτσι… Για την εξέλιξη αυτή έβαλαν το χεράκι τους και τα δύο μεγάλα κόμματα. Ας μην ξεχνούμε ότι με τη συναίνεση του Σαμαρά μπήκε η οριστική ταφόπετρα στο Δημόσιο σχολείο.
Όταν τα κυβερνητικά κόμματα και οι δορυφόροι τους τοποθετούν την ελληνική Εκπαίδευση στο εδώλιο και μιλούν για «αναβάθμιση»
και «μεταρρύθμισή» της εννοούν τούτο: Ότι η ελληνική Εκπαίδευση δεν έχει προσαρμοστεί («μεταρρυθμιστεί») ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στις…απαιτήσεις του χρήματος, δηλαδή στις ανάγκες και απαιτήσεις της Νέας Τάξης.
Χρόνια τώρα και τα δύο κυβερνητικά κόμματα και οι «τσόντες» τους το δηλώνουν καθαρά: Πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της
Νέας Εποχής, στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Πρέπει η Εκπαίδευση να ανταποκριθεί στις ανάγκες του διεθνούς κεφαλαίου και του διεθνούς ανταγωνισμού. Πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, γιατί αυτό προστάζουν αυτές οι ανάγκες…
Αυτό που ενοχλούσε ιδιαίτερα τους πολύχρωμους πολιτικούς υπαλλήλους του χρήματος, τα πνευματικά ιερατεία της αγοράς και τα
«παπαγαλάκια» των ΜΜΕ ήταν μια «παραφωνία»: Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν είχε αποβάλει, ακόμα, τα ιστορικά και εθνικά του ερείσματα (με κυρίαρχο την Ορθοδοξία), τις αγωνιστικές κατακτήσεις της ελληνικής κοινωνίας, τις μνήμες και τα σύμβολα των αγώνων του ελληνικού λαού…
Αυτή η «παραφωνία» ήταν αγκάθι στο μάτι της Νέας Τάξης και των ιδεολογικών και πολιτικών «μπράβων» της.
Για αυτήν την «παραφωνία» είχε στηθεί η ελληνική Εκπαίδευση στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τις κατηγορίες του
«αναχρονισμού» και του «σκοταδισμού», των «εθνικιστικών καταλοίπων» κ.λπ…
Βάλθηκαν λοιπόν, ΟΛΟΙ, επί δεκαετίες, σταθερά και συστηματικά, να εξαλείψουν αυτή την «παραφωνία», να ξεριζώσουν κάθε ιστορικό, εθνικό της χαρακτηριστικό και να την ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς, του χρήματος και της Νέας Εποχής: Στην φρίκη της πολυπολιτισμικής ισοπέδωσης, των «ιδεών» και «αξιών» της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης…
Η σημερινή κυβέρνηση των ανδρεικέλων αποτελεί την πιο μοχθηρή κακουργία εναντίον της ελληνικής Εκπαίδευσης. Όπως σε όλους τους
τομείς, έτσι και στο Εκπαιδευτικό, εκτελεί με ασυνήθιστη μανία τα «συμβόλαια θανάτου» των μαφιών του χρήματος.
Η Μεσσαλίνα της Εκπαίδευσης, η Άννα Διαμαντοπούλου, δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Προωθεί, με υστερικό φανατισμό την
αποτέφρωση κάθε εθνικού χαρακτηριστικού της Ελληνικής Εκπαίδευσης, κάθε ιστορικού ιστού ιδεών και αξιών της…
Ταυτόχρονα υπονομεύεται και η ίδια η «εθνική» οικονομική βάση της Εκπαίδευσης και προωθείται, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και διατεταγμένα η
αποσάθρωση της οικονομικής της ύπαρξης.
Οι δήθεν «αναμορφωτές» της Παιδείας, η σχολική περίοδο άρχισε, και αυτοί δεν έχουν έτοιμα ούτε τα βιβλία των παιδιών!!!
Και έχουν το θράσος να λένε ότι οι μαθητές θα κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες, με DVD και ίντερνετ!
Αντί για βιβλία θα μοιράζουν DVD της Μαρίας Αντουανέτας…
Βεβαίως μέσα στον οίστρο της διάλυσης των πάντων που διακατέχει τα κυβερνητικά ανδρείκελα, ξεφεύγουν και κάποιες αλήθειες.
Το «δεξί χέρι» της κυρίας υπουργού, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Βασίλης Κουλαϊδής, είπε στις 12
Αυγούστου:«Η σχολική χρονιά που έρχεται πρόκειται να είναι η πιο δύσκολη χρονιά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο…»!
Αυτόν το άθλο πέτυχε η «αναμορφώτρια» Μεσσαλίνα: Εκπαίδευση ΟΛΙΚΗΣ καταστροφής, όμοια με αυτή που επακολούθησε την παγκόσμια ιμπεριαλιστική ανθρωποσφαγή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!!! Για την ανάγκη, όμως, της ολοκληρωτικής
υποταγής της εκπαίδευσης στους νόμους της αγοράς, στο χρήμα και στη χρεοκοπία της Ελλάδας, μίλησε ευθέως και ο πρωθυπουργός-ανδρείκελο.
Διαβάστε το σχετικό αποκαλυπτικό κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου
..........ΜΙΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ...


Καλά μας ξυπνητούρια!