Η λογική επικαλείται
τον ορατό κόσμο σαν μαρτυρούμενη ένδειξη ύπαρξης
(..όταν ορώ τα έργα των χεριών Σου../ψαλμός)


Επίγεια μάτια αδυνατούν να ατενίσουν το «απρόσιτο» φως, που η θεότητα "οικεί"

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Είπαν πως δεν υπήρξε ποτέ κι όμως γεννήθηκε




Είπαν πως δεν υπήρξε ποτέ κι όμως γεννήθηκε।
Είπαν πως πέθανε κι όμως ζει
Είπαν πως έλεγε ψέματα κι όμως ήταν η Αλήθεια
Είπαν πως ήταν διάβολος κι όμως είναι ο Θεός।
Σήμερα πολλοί Τον ξέχασαν κι όμως Αυτός μας θυμάται όλους।
२०१० χρόνια πέρασαν απο την γέννησή Του και ακόμα είναι στην επικαιρότητα।
Πολλοί θέλησαν απο τότε μέχρι σήμερα να μας σώσουν άλλά κανείς δεν το κατόρθωσε।

Εμείς έχουμε Σωτήρα, Αυτόν προσκυνούμε, Αυτόν δοξάζουμε।
Ευχόμεθα απο καρδίας ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχές το νέον έτος २०११।
Ο Καθηγούμενος Αρχιμ। Χρυσόστομος

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Εις τα βάθη της καρδίας μου



Νόηση Θεού είμαι μαζί σου
Κι αφού κατάφερα και σε είδα, ίσως υπάρχει ακόμα ελπίδα
Ίσως τελικώς τα πάντα να μην έχουν χαθεί
Είναι στα βάθη της καρδιάς μου των ματιών σου η βολή

Εις στα βάθη της καρδιάς μου
Των ματιών σου η βολή
Έξαφνα και παρ' ελπίδα
Άναψε και πυρπολεί



Όταν δεν μπορείτε να στηρίξετε ως σάρκα εκ της σαρκός σας τον ένστολο Έλληνα στο εικοστό πρώτο αιώνα και τον κάνετε μισθοφόρο, μην ψάχνετε να βρείτε πόσο πάει το κλειδί της κερκόπορτας। Μην το ψάξετε. Θα το βρείτε σε ξεπουλημένα από την πατρίδα πολύ φθηνά γαλόνια.
http://ellinikoistologio.blogspot.com/2010/12/blog-post_1993.html

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ι-δανικέ Έλληνα




Τυφλώθηκαν οι άνθρωποι στο χθες, σχημάτισαν το σήμερα, έκαναν πορτρέτο το αύριο κι ζουν με τις αναμνήσεις। κι αν μου λες πως 2010 έχουμε, τίποτα δεν εξελίσσεται σε πνεύμα, τίποτα δεν φέρνει την Ανάσταση της ψυχής από τα σύγχρονα "Ιδανικά"। Δεν έρχονται με άρματα να πάρουν την Ελλάδα αλλά με καλλικράτιδες παίρνουν την αφεντιά μας από τα χώματα που έραναν με αίμα οι πρόγονοι। Με πρόσφυγες και πένητες χτυπούν το φιλότιμο, να κατοικούν στα έδρανα που μιλούσε ο Μακρυγιάννης। Φοβόμαστε τους άπληστους υλιστές μην κλέψουν την ιδέα κι εμείς τους τα χαρίζουμε με πρόσχημα την "Ευρωπαία"। Πουλήσαμε τα όνειρα των πατέρων για το ιδανικό σπίτι στην Μύκονο, Πουλήσαμε τα ιδανικά και ξεχνιόμαστε στους εισπράκτορες των καζίνων। Κορόιδο Έλληνα, της μυκητιασμένης πισίνας και του κατασταλτικού χλωριωμένου νερού, τι έχεις να θυμάσαι ποια;
Που είναι η πατρίδα σου;
Σε ποια Ρώμη θα ζητιανεύεις την αξιοπρέπειά σου, όντας ποια στην ανοχή του οίκου της πόρνης ύλης; Δεν χωράει ποια ο Γολγοθάς τους παχύσαρκους λογισμούς σου, ούτε τα ξεπεσμένα ιδανικά σου!
Που θα σταθείς χωρίς πόνο; ΠΟΥ;
Η θέλησή μας τρέχει αγώνα να κερδίσει, ενάντια στη λογική και στην φαρτή μας φύση
Αγάπη ονομάσαμε την ύλη που πληγώνει, τα πάθη μας δοξάσαμε κι ο πόνος μας ενώνει।
Θυσία δεν γνωρίσαμε να δείχνει το σταυρό μας, απαρνηθήκαμε εμάς στο ψεύτικο εγώ μας।
Η θέλησή μας τρέχει αγώνα να κερδίσει κι ο διάολος χαμογελά που κυβερνά την λύση।




Ο άνθρωπος θα μείνει αυτό που γεννήθηκε να Είναι
«Ελεύθερος και ανεξάρτητος»

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

«Πόνος, ένα δώρο πού κανένας δέν θέλει»


Paul Brand «Πόνος, ένα δώρο πού κανένας δέν θέλει». Ο πόνος ο σωματικός, ο ψυχικός καί ο υπαρξιακός, είναι δώρο τού Θεού στόν άνθρωπο, είναι ένα δώρο τού Θεού στήν μεταπτωτική κατάσταση στήν οποία βρισκόμαστε, είναι συνδεμένος μέ τούς λεγόμενους δερμάτινους χιτώνες πού λειτουργούν μέ τόν διφυή χαρακτήρα, δηλαδή είναι μιά κατάσταση μετά τήν πτώση, αλλά ευλογήθηκε από τόν Θεό καί μπορεί μέ τήν δική Του βοήθεια νά τόν υπερβούμε. Κάθε πόνος δίδει τήν δυνατότητα τής αναγέννησης. Όπως η γυναίκα πονά κατά τήν γέννα, αλλά αυτό καταλήγει στήν γέννηση μιάς νέας ζωής, έτσι καί κάθε πόνος οδηγεί σέ μιά γέννηση, άν μπορούμε νά τόν αξιοποιήσουμε σωστά.
Έτσι πρέπει νά ερμηνεύσουμε τό κλασσικό χωρίο τού Ντοστογιέφσκι «πονώ, άρα υπάρχω» πού μπορεί νά συνδυασθή μέ τό χωρίο τού αγίου Σιλουανού τού Αθωνίτου «αγαπώ, άρα υπάρχω», πού καί τά δύο αντιπαρατίθενται στό χωρίο τού Ντε Κάρτ «σκέπτομαι, άρα υπάρχω»। Η ύπαρξη τού ανθρωπου δέν ταυτίζεται απόλυτα μέ τήν λογική, αλλά εκφράζεται από τήν υπέρβαση τού πόνου καί τήν βίωση τής αγάπης. Η στάση πού λαμβάνουμε στά τρία αυτά αποφθέγματα δείχνει τό επίπεδο τού πολιτισμού καί τού τρόπου ζωής πού μάς διακατέχει.–

Κατά τήν πατερική παράδοση, όπως τήν εκφράζει ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, η κάθαρση τής καρδιάς είναι η υπέρβαση τής ηδονής καί τής οδύνης. Σέ ένα χωρίο του γράφει ότι εκείνος πού ελευθέρωσε τήν σάρκα του από τήν ηδονή καί τήν οδύνη κατόρθωσε τήν πρακτική αρετή, εκείνος πού εξαφάνισε από τήν ψυχή του τήν λήθη καί τήν άγνοια πέρασε ευπρεπώς στήν φυσική θεωρία καί εκείνος πού ελευθέρωσε τόν νού του από τούς πολλούς τύπους, δηλαδή τίς εικόνες καί τίς φαντασίες, απέκτησε τήν θεολογική μυσταγωγία.
http://exagorefsis.blogspot.com/2010/12/blog-post_2876.html

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"

Ξεκινωντας απο μια αστηριχτη και αβασιμη θεση οι οπαδοι της"ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"που υποστηριζουν οτι με το κλεισιμο του 20ου αιωνα τελειωνει η εποχη της χριστιανικης πιστεως(των Ιχθυων οπως οι ιδιοι θελουν να την ονομαζουν)και που ειναι "δημιουργημα του ανθρωπου"αρχιζει η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" του Υδροχοου,δηλαδη θα χυθει λενε"εξ υψους"αφθονο νερο σοφιας,γνωσης και λυτρωσης για την βελτιωση της ζωης αλλα και των ιδιων των ανθρωπων,καθως και την τελικη τους σωτηρια.Βλεπει κανεις εδω οτι ερχονται να ανατρεψουν ριζικα το Ευαγγελιο και την Χαριν του Θεου στην προσφορα της εν Χριστω λυτρωσης.Πραγματικα οσοι δεχονται ευπιστα τις υποσχεσεις της"ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"μπαινουν γρηγορα σε αμεσα βιωματα,νοιωθουν κραδασμους,ακουνε φωνες,εχουν την αισθηση οτι βλεπουν ενα φως,επικοινωνουν με ανωτερα πνευματικα οντα,νομιζοντας οτι επικοινωνουν ετσι με τον κοσμο του θεου,ενω εξαπατουνται απο το κοσμο των δαιμονων,τα οποια"μετασχηματιζονται"σε ταχα αγγελικα οντα η θεοτητες.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ Οι τροποι εξαπλωσης ειναι πολλοι π.χ υποσχεσεις πολλες και δελεαστικες με αμεσα βιωματα,μεθοδοι πολλες και προσιτες,συνθηματα ποικιλα,κι απο μεγαλες προσωπικοτητες Εδω πρεπει να ρωτησουμε,γιατι η"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"συνανταει μια τοσο γρηγορη και πλατια ανταποκριση απο τους ανθρωπους?Η απαντηση δεν ειναι δυσκολη.Ο ανθρωπος,ο καθε ανθρωπος-απο τοτε που εγκαταλειψε το θεο-αρχισε να ψαχνει για καποιο στηριγμα στα καθημερινα του προβληματα,μα κυριως,ενα στηριγμα σε σχεση με το μελλον του και με την ψυχη του.Η ορθολογιστικη αντιληψη της εποχης μας δεν μπορει να το προσφερει,μα ουτε η επιστημη,ουτε ακομα ενας νεροβραστος χριστιανισμος που δεν εμεινε στη δυναμη και στην ζωντανια του ανοθευτου Ευαγγελιου του Ιησου Χριστου.Ακομα η αβεβαιοτητα για το αυριο και η εντονη μοναξια που νοιωθει μεσα στα βαθη της ψυχης του,αναγκαζουν τον ανθρωπο σε αναζητηση

Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ Τρεις ειναι οι στυλοι πανω στους οποιους στηριζεται η"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" 1)Τα παντα αποτελουν μια ολοτητα,μια μοναδα। 2)Τα παντα-εμψυχα η αψυχα,μικρα η μεγαλα-ειναι Θεος.Εδω γινεται φανερος ο πανθεισμος της"ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ".Καθε τι,και καθενας,ειναι Θεος. 3)Εφοσον ετσι εχουν τα πραγματα,τοτε πρεπει να επαναπροσανατολιστουμε και δεν χρειαζομαστε πια αλλον Θεο,εξω απο εμας,αφου εμεις οι ιδιοι ειμαστε θεοι.Επομενως,οχι προς τα εξω,αλλα προς τα μεσα,μεσα στο ειναι μας πρεπει να γυρισουμε τα ματια και εκει να ψαξουμε να συναντησουμε το Θεο,μεσα μας.Αυτη ειναι η Νεα Σκεψη,η Νεα Γραμμη,ο Νεος Προσανατολισμος.Η Βιβλος δεν μας ενδιαφερει πλεον.Ο Θεος δεν υπαρχει,ετσι οπως σημερα γνωριζαμε.Τωρα ξεκιναει η"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" 

+Believe and you will find your way